Blue Horizon: Το εισιτήριο θανάτου του άτυχου Αντώνη – Το χρονικό της φρίκης | Photo

blue-horizon-το-εισιτήριο-θανάτου-του-άτυχου-αντ-1759938

Καρέ-καρέ το χρονικό του αδιανόητου εγκλήματος που συντελέστηκε στα νερά του λιμένος Πειραιά μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες.

Τι ακριβώς συνέβη από την στιγμή που ο Αντώνης έπεσε στη θάλασσα μέχρι την στιγμή που ανασύρθηκε νεκρός;

Τι μεσολάβησε, ποιες ενέργειες έγιναν από τον πλοίαρχο και το λιμενικό, με βάση το βιβλίο συμβάντων του Λιμενικού;

Είναι πραγματικά συγκλονιστικό ότι ο Αντώνης στις 9 παρά 20 το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου, μισή ώρα πριν χάσει τη ζωή του, καθόταν στο αεροπορικά καθίσματα του πλοίου. Μάλιστα το Cretalive παρουσιάζει και το εισιτήριο-θανάτου.

Είχε ήδη επιβιβαστεί δηλαδή, σύμφωνα με καταθέσεις επιβατών. Για κάποιο λόγο χρειάστηκε να εξέλθει για λίγο από το πλοίο και επέστρεφε τρέχοντας για να προλάβει. Για το λόγο αυτό τον βλέπουμε στο μοιραίο βίντεο να τρέχει χωρίς κάποιο σακίδιο στο χέρι.

 

Είναι αποκαλυπτική η κατάθεση αστυνομικού που μαζί με την σύζυγο του ταξίδευαν με το Blue Horizon για Ηράκλειο. Όπως περιγράφει, τον είχε δει τον Αντώνη να κάθεται στα αεροπορικά καθίσματα. Κάποια στιγμή βγήκε με την σύζυγο του στην πρύμνη, περιμένοντας τον απόπλου.

Στις 21.10 αντιλήφθηκαν τον διαπληκτισμό μελών του πληρώματος με τον Αντώνη. Στην τρίτη απώθηση και ενώ το πλοίο είχε ξεκινήσει, ο Αντώνης έπεσε στη θάλασσα. «Οι ναυτικοί που ήταν στον καταπέλτη δεν έκαναν κάτι. Ο καταπέλτης έκλεισε και το πλοίο έφυγε. Ανακοίνωση από τα μεγάφωνα δεν έγινε.

Υπήρξε αναταραχή από τους επιβάτες. Υπήρχαν φωνές αλλά δεν έγινε κάτι. Αφού έπεσε ο νεαρός στη θάλασσα, είδα το μισό σώμα του να βγαίνει στην επιφάνεια της θάλασσας περίπου 20 δευτερόλεπτα μετά την πτώση του» φέρεται να έχει καταθέσει.

Αυτή ήταν η αρχική ενημέρωση του πλοιάρχου στο Λιμεναρχείο

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι ο πλοίαρχος του Blue Horizon ναι μεν ενημέρωσε το Λιμεναρχείο ότι «υπήρχε άνθρωπος στη θάλασσα, πλησίον του πλοίου», ωστόσο δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά εμπλοκής του πληρώματος στην πτώση του ανθρώπου στο νερό.

Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση λιμενικού που εκτελούσε χρέη επόπτη βάρδιας. Ο λιμενικός φέρεται να καταθέτει ότι στις 21.13 ο πλοίαρχος του Blue Horizon ανέφερε στην υπηρεσία τους μέσω VHF ότι εντόπισε άνθρωπο στη θάλασσα πλησίον του πλοίου. Όμως, όπως διευκρινίζεται, σε καμία περίπτωση δεν δηλώθηκε ότι το πλοίο και μέλη του πληρώματος είχαν την παραμικρή εμπλοκή η υπαιτιότητα σε αυτό. Ως εκ τούτου το λιμενικό ενήργησε για τη διάσωση του ανθρώπου, κινητοποιώντας σκάφη και υπηρεσίες.

Με βάση το βιβλίο συμβάντων του Α’ Λιμενικού Τμήματος Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, έχει ενδιαφέρον να αναφερθεί ότι:

-στις 21.13 ο πλοίαρχος του Blue Horizon ανέφερε στην υπηρεσία ότι κατά τον απόπλου του εντόπισε άνθρωπο στη θάλασσα, πλησίον του πλοίου. Το Blue Horizon δήλωσε ετοιμότητα αναχώρησης περί 21.09 και του δόθηκε άδεια απόπλου στις 21.12

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 21.15 είχαν ξεκινήσει οι κλήσεις επιβατών στο Λιμενικό και την Αστυνομία που ενημέρωναν για την πτώση του Αντώνη στη θάλασσα μετά από διαπληκτισμό με μέλη του πληρώματος. Η πρώτη κλήση έγινε από πολίτη που επέβαινε στο πλοίο «Έλυρος». Στις 21.30 άλλος πολίτης είχε στείλει και το βίντεο-ντοκουμέντο στις Αρχές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 21.42 δόθηκε τηλεφωνική εντολή από τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά για διακοπή του πλου προς αναμονή περαιτέρω οδηγιών.

Στις 22.00 υπήρξε εντολή για επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά και στις 22.53 το Blue Horizon προσέθεσε.

Ο Αντώνης, περίπου από τις 9.10-9.11 οπότε και έπεσε στο νερό, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του γύρω στις 21.40. Τον ανέσυρε λέμβος καβοδετών με την συνδρομή στελέχους του Α’ Λ/Τ. Ένα λεπτό πριν τις 10 τη νύχτα παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Να σημειωθεί ότι η κάμερα του πλοίου που βρίσκεται στον καταπέλτη δεν καταγράφει, ωστόσο ο καπετάνιος από τη γέφυρα του πλοίου βλέπει μέσω της κάμερας αυτής σε πραγματικό χρόνο. Υποστηρίζεται ωστόσο από ναυτικούς ότι συνήθως ο πλοίαρχος κάνει χρήση αυτής της κάμερας κατά τον κατάπλου και όχι τόσο κατά τον απόπλου.

Όπως έχουμε γράψει, το αποκαλούμενο «μαύρο κουτί» του Blue Horizon, το σύστημα καταγραφής ταξιδιού (VDR), το οποίο είναι εγκατεστημένο στη γέφυρα του πλοίου και σε αυτό εμπεριέχονται συνομιλίες, ενδοεπικοινωνίες μέσω VHF και άλλες κρίσιμες πληροφορίες, βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Εκτιμάται ότι η εξαγωγή των δεδομένων, διαδικασία που έγινε παρουσία λιμενικών και τεχνικών ασφαλείας, θα «φωτίσουν» καίριες πτυχές αυτής της τρομερής υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

cretalive.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook