Black Friday: Ασύλληπτο νούμερο – Πόσο παραπάνω αγοράζουμε οι Έλληνες την Μαύρη Παρασκευή

black-friday-ασύλληπτο-νούμερο-πόσο-παραπάνω-α-616261

Μέσα στην πρώτη πεντάδα η Ελλάδα σε ό,τι αφορά το ποσοστό αύξησης των πωλήσεων την Black Friday σε σχέση με τον μέσο όρο των υπόλοιπων Παρασκευών.

H Black Friday ήρθε από το πουθενά και μέσα σε τρία χρόνια έχει καταφέρει και έχει ανατρέψει τις ισορροπίες στο ελληνικό εμπόριο. Με βάση τα περσινά στοιχεία – σύμφωνα με όσα είχαν αναφέρει στελέχη της αγοράς ηλεκτρικών στο News24/7 – η Μαύρη Παρασκευή μπορεί και να ανεβάσει έως και 10% τις ετήσιες πωλήσεις μίας αλυσίδας. Το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό καθώς όπως αναφέρει ο Guardian, η Black Friday βοήθησε στο να αυξηθούν σημαντικά οι πωλήσεις στην Βρετανία πέρυσι τον Νοέμβριο.

Μία άλλη, διεθνή έρευνα που ήρθε πρόσφατα στο φως δείχνει ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες όπου οι πωλήσεις την Black Friday “εκτοξεύονται” σε σύγκριση με τις “κανονικές” Παρασκευές. Συγκεκριμένα ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος αύξησης είναι 624% στην χώρα μας φθάνει στο αστρονομικό 2.600%, νούμερο που αποδεικνύει την καταναλωτική “τρέλα” της ημέρας. Το συγκεκριμένο νούμερο κατατάσσει την Ελλάδα τέταρτη στον κόσμο και στις 55 αγορές που πραγματοποιήθηκε η έρευνα.

Πάνω από την Ελλάδα βρίσκεται το Πακιστάν ( 11.525%) , η Ουγγαρία ( 9.750%) και η γειτονική Ιταλία (4.516%). Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει, με μικρή διαφορά από την Ελλάδα, η Νότιος Αφρική με ποσοστό 2.571%. Στον αντίποδα η χώρα με την μικρότερη άνοδο είναι η Ταϊλάνδη με ποσοστό “μόλις” 46%.

Πηγή: news247.gr | Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο black-friday.global και βασίζεται σε στοιχεία του picodi.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook