Bitcoin: Αναμένεται να ξεπεράσει το $1 εκατ. – Σε δέκα χρόνια θα είναι το νόμισμα του κόσμου;

bitcoin-αναμένεται-να-ξεπεράσει-το-1-εκατ-σ-1187035

Ως επικεφαλής του Kraken, του αμερικανικού χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων, ο Jesse Powell είναι μάλλον αισιόδοξος για το bitcoin. Ωστόσο, το μέλλον που διαβλέπει για το διάσημο κρυπτονόμισμα θα εξιτάρει τη φαντασία ακόμη και του πιο ένθερμου φαν.

Σε συνέντευξη που παραχώρηση στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Powell είπε ότι το bitcoin δεν αποκλείεται να φτάσει την επόμενη δεκαετία το 1 εκατ. δολάρια, προσθέτοντας μάλιστα ότι οι υποστηρικτές του πιστεύουν ότι τελικά το κρυπτονόμισμα θα αντικαταστήσει όλα τα βασικά χαρτονομίσματα.

«Προς το παρόν κάνουμε εικασίες, όμως αν το δούμε όπως το δολάριο, φαίνεται ότι θα υπάρχει επ’ άπειρον», είπε. «Εκείνοι που πιστεύουν σ’ αυτό πραγματικά, θα έλεγαν ότι τελικά θα γίνει το νόμισμα του κόσμου».

«Το δολάριο χαλαρώνει»

Οι ακραίες προβλέψεις δεν είναι κάτι καινούργιο για τον κόσμο του bitcoin, καθώς οι οπαδοί του προσπαθούν να βγάλουν κέρδος πείθοντας ένα ευρύτερο κοινό ότι το κρυπτονόμισμα είναι νόμιμο περιουσιακό στοιχείο και όχι ένα κερδοσκοπικό εφεύρημα.

Το δολάριο παραμένει το αποθεματικό νόμισμα του κόσμου και η βάση για το παγκόσμιο εμπόριο, αν και η αξία του έχει «χαλαρώσει» τον τελευταίο χρόνο.

Σύμφωνα με τον Powell, το bitcoin κάποια μέρα θα ξεπεράσει τη συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση αγοράς του δολαρίου, του ευρώ και άλλων νομισμάτων. Το δολάριο, κατά τον Powell, «είναι μόλις 50 ετών και ήδη παρουσιάζει έντονα σημάδια αδυναμίας», γι’ αυτό και «ο κόσμος θα αρχίσει να υπολογίζει τις τιμές των πραγμάτων με βάση το bitcoin».

Το ψηφιακό νόμισμα σημείωσε πτώση κατά 3% στις πρωινές συναλλαγές της Πέμπτης στις ΗΠΑ, φτάνοντας περίπου τις 49.000 δολάρια. Από τις αρχές του 2020 οι τιμές έχουν παρουσιάσει αύξηση σχεδόν 600%, καθώς το bitcoin κερδίζει μεγαλύτερη αποδοχή.

Την ίδια στιγμή, οι επικριτές του θεωρούν ότι είναι μια τεράστια φούσκα έτοιμη να σκάσει, όπως είχε γίνει με τις έντονες διακυμάνσεις του 2017.

Ο Jesse Powell γνωρίζει την πιθανότητα να υπάρξουν έντονες διακυμάνσεις στην αγορά, γι’ αυτό και λέει ότι οι τιμές μπορεί «να ανεβαίνουν ή να κατεβαίνουν κατά 50% οποιαδήποτε μέρα». Αυτό το είδος μεταβλητότητας είναι ένα από τα αρνητικά του bitcoin, υποβιβάζοντας την αγορά από μέσο για το κλείσιμο συμφωνιών σε τρόπο κερδοσκοπίας.

«Αν αγοράζεις bitcoin για κερδοσκοπία, θα πρέπει να έχεις αποφασίσει ότι θα κρατήσεις πέντε χρόνια», είπε ο Powell. «Θα πρέπει να πιστεύεις πολύ σε αυτό για να αντέξεις».

newmoney.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook