Bill Gates: Νέες μαύρες προβλέψεις για το άμεσο μέλλον της ανθρωπότητας | Video

bill-gates-νέες-μαύρες-προβλέψεις-για-το-άμεσο-253318

Σε νέες μαύρες προβλέψεις για το άμεσο μέλλον της ανθρωπότητας προχώρησε ο Bill Gates δημιουργώντας κλίμα ακόμα μεγαλύτερης ανησυχίας για το τι μας περιμένει όταν, κάποια στιγμή, ξεμπλέξουμε από τον εφιάλτη της Covid-19

Συγκεκριμένα στο video του επιστημονικού περιεχομένου καναλιού, Veritasium, ο Gates ερωτάται από τον Derek Muller ποια είναι η επόμενη κρίση που θα αντιμετωπίσει ο άνθρωπος.

Η απάντηση του Gates είναι ξεκάθαρα η κλιματική αλλαγή και η βιοτρομοκρατία.

Μία είναι η κλιματική αλλαγή. Κάθε χρόνο θα έχουμε ένα σύνολο θανάτων μεγαλύτερο από αυτό που είχαμε στην πανδημία.

Μία ακόμα είναι η βιοτρομοκρατία. Κάποιος που θέλει να προκαλέσει ζημιά, θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν ιό και αυτό σημαίνει πως το κόστος, η πιθανότητα να μολυνθούμε από αυτό θα είναι μεγαλύτερη από τις φυσικές επιδημίες όπως η τωρινή.

Ο Gates σημείωσε πως όσο η αλληλεπίδρασή μας με τα ζώα παραμένει υψηλή, πάντα θα υπάρχουν επόμενες πανδημίες που θα προκύπτουν από μεταλλασσόμενους ιούς.

Οι δύο τομείς αντίδρασης

Μπορούμε όμως να αυξήσουμε το επίπεδο ετοιμότητάς μας έτσι ώστε όταν έρθει η επόμενη, να μην έχουμε τόσους νεκρούς όσους είχαμε τώρα. Στην αντιμετώπιση των πανδημιών, χωρίζει τις αντιδράσεις μας σε δύο τομείς.

Ένας είναι στο κομμάτι της έρευνας και ανάπτυξης, όπου πρέπει να αναπτύξουμε τα mRNA εμβόλια.

Ο άλλος είναι ο διαγνωστικός τομέας, η δυνατότητα να πραγματοποιούμε 10 εκατομμύρια tests την ημέρα, με τα σωστά μηχανήματα στο πεδίο. Στο επίκεντρο όλων αυτών, είναι οι πληροφορίες οι οποίες πρέπει να παρέχονται διαρκώς στους επιδημιολόγους.

Υπενθυμίζεται ότι τα λεγόμενα του Bill Gates αποκτούν μεγαλύτερη αξία, στην διεθνή, επιστημονική κοινότητα, καθώς φαίνεται ότι προέβλεψε με ακρίβεια την πανδημία που περνάμε, προειδοποιώντας κυβερνήσεις και κρατικούς μηχανισμούς από το 2015.

Στο Ted talk με τίτλο “The Next Outbreak” προειδοποίησε πως ένα μικρόβιο και όχι ο πόλεμος, είναι ικανό να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη μέσα στην επόμενη δεκαετία. Παρέθεσε μάλιστα τον ιό Ebola για να αποδείξει πως η ανθρωπότητα δεν είχε καμία άμυνα απέναντι σε μία πανδημία. Έξι χρόνια μετά, η COVID-19 έχει μεταδοθεί σε πάνω από 100 εκατομμύρια κόσμου και έχει σκοτώσει πάνω από 2 εκατομμύρια.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook