Beyond Meat: Βακτήριo λιστέρια βρέθηκε 11 φορές σε προϊόντα του εργοστασίου

beyond-meat-βακτήριo-λιστέρια-βρέθηκε-11-φορές-σε-1572626

Ένα από τα βασικά εργοστάσια της Beyond Meat φέρεται να ήταν γεμάτο με μούχλα, βακτήρια και άλλες ανησυχίες που σχετίζονται με την υγεία, σύμφωνα με στοιχεία που διέρρευσαν από πρώην υπάλληλο.

Ένα εσωτερικό έγγραφο που διέρρευσε αποκάλυψε ότι τα προϊόντα Beyond Meat που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο είχαν βρεθεί θετικά στο επιβλαβές βακτήριο Listeria τουλάχιστον 11 φορές το δεύτερο εξάμηνο του 2021 και το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ανέφερε τη Δευτέρα το Bloomberg.

Το έγγραφο φέρεται να δόθηκε από έναν πρώην υπάλληλο που ανησυχούσε για τις συνθήκες στο εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας από τη Φιλαδέλφεια. Δύο άλλοι πρώην υπάλληλοι επιβεβαίωσαν ότι είχαν βρεθεί βακτήρια στις εγκαταστάσεις.

Το κατάστημα έλαβε επίσης εσωτερικά έγγραφα που δήλωναν ότι διάφορες προσμείξεις, συμπεριλαμβανομένων σπάγκων, μετάλλου, ξύλου και πλαστικού, είχαν βρεθεί στα προϊόντα Beyond Meat που παράγονται στο εργοστάσιο μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το Bloomberg δημοσίευσε φωτογραφίες από το εσωτερικό της εγκατάστασης που παρασχέθηκαν από πρώην υπάλληλο. Οι εικόνες έδειχναν «τι φαίνεται να είναι διαρροές, μη ασφαλής χρήση εξοπλισμού και μούχλα σε τοίχους και δοχεία συστατικών», σύμφωνα με την έκθεση.

Η μούχλα φαίνεται να αναπτύσσεται σε ορισμένα δοχεία στο φυτό Beyond Meat. Μια εικόνα δείχνει ένα τροχήλατο καρότσι που τοποθετήθηκε ανάποδα μέσα σε ένα μεγάλο μίξερ.

Ένας ειδικός σε θέματα ασφάλειας τροφίμων, ο William Madden της Whole Brain Consulting, είπε στο Bloomberg ότι η τοποθέτηση ενός τρόλεϊ που είχε μετακινηθεί γύρω από το πάτωμα του εργοστασίου σε ένα μίξερ ουσιαστικά «παρακαλούσε για μόλυνση».

Ένας εκπρόσωπος της Beyond Meat απέσυρε την έκθεση του Bloomberg, σημειώνοντας ότι οι επιθεωρήσεις που διεξήχθησαν τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο από το Υπουργείο Γεωργίας της Πενσυλβάνια «δεν βρήκαν περιπτώσεις μη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι τα πρότυπα ασφαλείας της Beyond Meat «ξεπερνούν τα βιομηχανικά και ρυθμιστικά πρότυπα» – αν και το σχόλιο δεν σχολίαζε τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες από το έγγραφο που διέρρευσε.

«Οι εξωτερικοί έλεγχοι τρίτων, συμπεριλαμβανομένου του πιο πρόσφατου ελέγχου τρίτου μέρους τον Μάιο του 2022, έδωσαν στο εργοστάσιο την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία σε καθένα από τα τελευταία τρία χρόνια», είπε ο εκπρόσωπος.

Η Post επικοινώνησε με το Beyond Meat για περαιτέρω σχόλια σχετικά με την κατάσταση.

Μόλις πέρυσι, η Beyond Meat είχε προγραμματίσει να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της. Ωστόσο, η εταιρεία έχει σταματήσει αυτά τα σχέδια καθώς προσπαθεί να περικόψει τις δαπάνες κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης των πωλήσεων.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Γεωργίας της Πενσυλβάνια είπε ότι η επίσκεψη του Σεπτεμβρίου που αναφέρθηκε από το Beyond Meat δεν ήταν μια «πλήρης επιθεώρηση του εργοστασίου», αλλά αντίθετα ήταν μια προσπάθεια αντιμετώπισης ενός απλήρωτου τέλους εγγραφής, το οποίο έκτοτε έχει καταβληθεί.

Η έκθεση είναι ο πιο πρόσφατος πονοκέφαλος για την Beyond Meat, οι μετοχές της οποίας έχουν υποχωρήσει σχεδόν 80% από τον Ιανουάριο, καθώς η ζήτηση για κρέατα φυτικής προέλευσης μειώνεται.

Τον Οκτώβριο, η Beyond Meat ανακοίνωσε ότι θα απολύσει περίπου 200 υπαλλήλους, δηλαδή σχεδόν το 20% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, στο πλαίσιο μέτρων περικοπής.

Τερμάτισε επίσης την συνεργασία με τον Νταγκ Ράμσεϊ, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλό της, που συνελήφθη επειδή φέρεται να δάγκωσε μέρος της μύτης ενός άλλου άνδρα κατά τη διάρκεια καυγά έξω από αγώνα ποδοσφαίρου.

dikaiologitika.gr

One thought on “Beyond Meat: Βακτήριo λιστέρια βρέθηκε 11 φορές σε προϊόντα του εργοστασίου

  1. Μαντέψτε σε ποιά Σ/Μ θα τα βρείτε αυτά τα ωραία και…υγιεινά μπιφτέκια!
    Μα φυσικά εκεί που θα βρείτε και τα ληγμένα τυριά,γιά να κάνετε πεντανόστιμα χάρμπουγκερ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook