Beatles: Ο διάσημος μουσικός που παραλίγο να συμπεριληφθεί στη θρυλική μπάντα

beatles-ο-διάσημος-μουσικός-που-παραλίγο-να-1362407

Εάν ένα συγκρότημα μπορεί να θεωρηθεί ότι βρίσκεται στην κορυφή του πόλου του μουσικού τοτέμ, αυτό θα πρέπει πιθανώς να είναι οι Beatles. Όσο διάσημα κι αν είναι τα μέλη της θρυλικής μπάντας σήμερα, υπάρχει ένας εξίσου επιτυχημένος και αναγνωρισμένος μουσικός, που παραλίγο να συμπεριληφθεί στην ομάδα των Σκαθαριών.

Η επιτυχία των Beatles, ακόμη και σήμερα είναι τεράστια, καθώς όπως αναφέρει το grunge.com, το 2014 πούλησαν περισσότερα από 600 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο, μετακίνησαν 1,6 δισεκατομμύρια σινγκλ μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και έφτασαν στο πολυπόθητο Νο. 1 του Billboard Hot 100 ρεκόρ 21 φορές.

Η μπάντα πραγματικά δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη και να αποτελείται από περισσότερα άτομα. Ωστόσο, προς το τέλος της βασιλείας των Beatles, ένας άλλος μεγάλος μουσικός σταρ σχεδόν εντάχθηκε στο θρυλικό συγκρότημα.

Το grunge.com αναφέρει ότι ο θρύλος της κιθάρας Έρικ Κλάπτον συνεργάστηκε με το κουαρτέτο στο Liverpudlian το 1968, κατά τη διάρκεια ορισμένων ηχογραφήσεων για το Abbey Road. Παίζοντας μαζί το «While My Guitar Gently Weeps», συνέχισαν να εμφανίζονται στο «Rock and Roll Circus» των Rolling Stones. Παρόλο που ο Κλάπτον έπαιξε ξεχωριστά από τους Beatles εκεί, αλλά άφησε τέτοια εντύπωση στο συγκρότημα που παραλίγο να γίνει ο αντικαταστάτης του Τζορτζ Χάρισον.

Σύμφωνα με τη «Βίβλο των Beatles», ο Χάρισον παραιτήθηκε από τους Beatles στις 10 Ιανουαρίου του 1969. Η ένταση είχε αρχίσει να σιγοβράζει, αλλά το συγκρότημα έκανε πρόβες στο Twickenham Film Studios, με κάθε τους κίνηση να καταγράφεται από τις κάμερες, όταν όλα έφτασαν στα άκρα. «Μας μαγνητοσκοπούσαν να καβγαδίζουμε… Σκέφτηκα, τι νόημα έχει αυτό; Είμαι αρκετά ικανός να είμαι σχετικά χαρούμενος μόνος μου… Φεύγω από εδώ», είπε ο Χάρισον σύμφωνα με το grunge.com.

Beatles: Ο Λένον πρότεινε τον Έρικ Κλάπτον ως αντικαταστάτη του Χάρισον

Τα υπόλοιπα τρία μέλη και η Γιόκο Όνο συνέχισαν όσο καλύτερα μπορούσαν, αλλά ο Χάρισον απλά είχε φύγει κατά τη διάρκεια ενός μεσημεριανού διαλείμματος και κανείς δεν ήταν σίγουρος πώς να προχωρήσει, αναφέρει το grunge.com. Το συγκρότημα φαινόταν «ακρωτηριασμένο», αλλά ο Τζον Λένον πρόσφερε μια πρακτική λύση. «Νομίζω ότι αν ο Τζορτζ δεν επιστρέψει (την επόμενη εβδομάδα) ζητάμε από τον Έρικ Κλάπτον να παίξει», είπε, σύμφωνα με την Daily Mail, σε κάποια ηχογράφηση που ανακαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2021. Ωστόσο, ο Χάρισον επέστρεψε μόλις έξι ημέρες μετά το περιστατικό και οι πρόβες για το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος συνεχίστηκαν κανονικά. Τις μέρες που ήταν εξαφανισμένος είχε επισκεφτεί τη μητέρα του.

Φυσικά, κανείς δεν γνωρίζει αν η προσέγγιση του Κλάπτον ήταν μια σοβαρή πρόταση από την πλευρά του Λένον, αλλά ο ίδιος ο Κλάπτον είπε αργότερα ότι δεν θα είχε ενταχθεί στο συγκρότημα αν του είχε γίνει η πρόταση, εξηγεί το grunge.com. Κι αυτό γιατί, όπως ο ίδιος έχει εξηγήσει, είχε αναπτύξει ήδη φιλικές σχέσεις με τον Χάρισον και ποτέ δεν θα μπορούσε να πάρει την θέση του.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook