Banksy: Ο πίνακας Brace Yourself! πουλήθηκε περισσότερα από 2 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία

banksy-ο-πίνακας-brace-yourself-πουλήθηκε-περισσότερα-1661161

Το έργο τέχνης του Banksy «Brace Yourself!» πουλήθηκε 2.032.000 δολάρια -τρεις φορές περισσότερο από την αρχική εκτίμηση- σε δημοπρασία στην οποία εμφανίστηκε και το συγκρότημα που ενέπνευσε τη δημιουργία.

Ο καλλιτέχνης δημιούργησε το έργο το 2010 προς τιμήν του βρετανικού συγκροτήματος «Exit Through the Gift Shop» – όπως ήταν τότε γνωστό – το οποίο είχε το ίδιο όνομα που ήθελε να χρησιμοποιήσει για το ντοκιμαντέρ του 2010.

Για να αποφευχθούν ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων, το γκρουπ συμφώνησε σε πρόταση του Banksy να δημιουργήσει έναν πίνακα γι’ αυτούς, υπό την προϋπόθεση ότι θα άλλαζαν το όνομά τους.

Πρόκειται για έναν πίνακα μεγάλης κλίμακας που απεικονίζει μια φιγούρα του Χάρου να οδηγεί ένα καρτ ο οποίος πουλήθηκε στον Miguel Garcia Larios, ιδιοκτήτη του Rcnstrct Studio στο Χόλιγουντ.

Το ντοκιμαντέρ «The Exit Through the Gift Shop» αφηγείται την ιστορία του Thierry Guetta, ενός Γάλλου με έδρα το Λος Άντζελες, ο οποίος βιντεοσκοπεί underground καλλιτεχνικές αποδράσεις και αργότερα αποκτά φήμη με το ψευδώνυμο Mr Brainwash.

Μέρος των εσόδων από την πώληση του έργου θα διατεθεί στη μουσική φιλανθρωπική οργάνωση MusiCares, η οποία παρέχει υποστήριξη σε θέματα υγείας, χρηματοδότησης και αποκατάστασης σε άτομα που εργάζονται στον τομέα της μουσικής.

Σύμφωνα με τον Guardian, στη δημοπρασία παρουσιάστηκε, επίσης, μια πρωτότυπη εκτύπωση του «Κοριτσιού με το Μπαλόνι» του Banksy, η οποία πουλήθηκε έναντι 195.000 δολαρίων, καθώς και περισσότερα από 70 έργα τέχνης από διάσημα ονόματα όπως ο ζωγράφος Bob Ross, ο ηθοποιός Jim Carrey και ο κιθαρίστας των Jane’s Addiction, Dave Navarro.

Στις αρχές Μαρτίου, το «Brace Yourself!» είχε εκτεθεί στη βιτρίνα του Hard Rock Cafe στο Piccadilly Circus του Λονδίνου.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook