Banana bread

banana-bread-1568883

Banana bread, από τον Στέλιο Παρλιάρο. Το απόλυτο κέικ μπανάνας με την πλούσια γεύση που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

  • 250 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
  • 100 γρ. αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 3 γρ. αλάτι
  • 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. πολτοποιημένες μπανάνες
  • 125 γρ. γάλα
  • 150 ml σπορέλαιο
  • 30 γρ. ρούμι
  • + ζάχαρη μαύρη με μελάσα για διακόσμηση

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τον πολτό μπανάνας και ανακατεύουμε έως ότου αφρατέψουν.

Βήμα 2

Αναμειγνύουμε το γάλα με το λάδι και τα προσθέτουμε τμηματικά (σε τρεις δόσεις) στο μείγμα της μπανάνας.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τέλος και το ρούμι.

Βήμα 4

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες ατομικές φόρμες για muffins ή σε μία φόρμα του κέικ (στρογγυλή ή μακρόστενη).

Βήμα 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook