Bράβευση για Μουσικό εργαστήρι και Ross Daly.

bράβευση-για-μουσικό-εργαστήρι-και-ross-daly-10332

Η εκδήλωση για την απονομή μεταλλίου στο Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος», εθνικό νικητή του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη, θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου στο Ηράκλειο, σήμερα Παρασκευή 30. Νοεμβρίου 2012 και ώρα 7:30 μμ. Το βραβείο θα παραλάβει ο εμπνευστής και ιδρυτής του Μουσικού Εργαστηρίου, Ross Daly.

Η υποψηφιότητα του «Λαβύρινθου» για το Βραβείο προτάθηκε και υποστηρίχθηκε από τον βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σπύρο Δανέλλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά γίνεται δεκτή πρόταση του ευρωβουλευτή. Στο πλαίσιο αυτού του θεσμού και για το 2011 τιμήθηκε με το ίδιο βραβείο το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Ο Σπύρος Δανέλλης κατά την κεντρική ομιλία – παρουσίαση της υποψηφιότητας του Μουσικού Εργαστηρίου «Λαβύρινθος», θα αναφερθεί στην δράση και την προσφορά του Ross Daly:

«Η ιδέα, η πρόταση, η υποστήριξή της και η τελετή βράβευσης αποτελούν ένα σύνολο με κέντρο έναν πολίτη της Ευρώπης. Η ζωή και η καθημερινή πράξη του Ross Daly δείχνουν ένα δρόμο, μια πορεία. Η ίδια του η ζωή του είναι ένας δρόμος. Από τη δυστοπία των περιορισμών στην ευτοπία της κίνησης… Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την αρχή του ταξιδιού, να ήταν άραγε μόνο η μουσική που τον οδήγησε στην περιπλάνηση του; Παρακολουθώντας όμως τη δουλειά του εργαστηρίου του δεν βρίσκω άλλες λέξεις να την χαρακτηρίσω παρά μεράκι για μελέτη και διαρκή αναζήτηση της γνώσης.

Μια πολυφωνική κυψέλη δημιουργίας με σεμινάρια, μουσικές παραστάσεις, μαθήματα, οργανοποιείο…»

Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης τη σύντομη παρουσίαση του θεσμού του Ευρωπαίου Πολίτη από τον εκπρόσωπο του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Αντώνη Καϊλή, την παρουσίαση του Μουσικού Εργαστηρίου από τον Δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων κ. Ρούσσο Κυπριωτάκη και την απονομή του μεταλλίου στο Μουσικό Εργαστήρι.

Θα ακολουθήσει μια μικρή μουσική παράσταση από τον ίδιο τον Ross Daly και τους συνεργάτες του.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook