Bομβιστική επίθεση στη Λάρισα | Οι δράστες ισοπέδωσαν μια γειτονιά | Photos

bομβιστική-επίθεση-στη-λάρισα-οι-δράστ-80774

larisa-vomva-1Το απόλυτο χάος άφησαν πίσω τους οι βομβιστές στη Λάρισα που τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 04.15 στην οδό Μανδηλαρά στο κέντρο της Λάρισας.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε δεκάδες σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα, τα οποία βρίσκονταν σε απόσταση μέχρι και 80 μέτρων, δεν αναφέρθηκε ωστόσο τραυματισμός. Αν και εκλήθη η Πυροσβεστική, δεν χρειάστηκε να επέμβει, καθώς δεν υπήρξε φωτιά.

Τα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης αρχίζουν να μπαίνουν σε σειρά. Ο 39χρονος που συνελήφθη λίγο μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε πολυκατοικία σε κεντρικό σημείο της Λάρισας, οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα και εκεί άνοιξε το στόμα του.

Ο 39χρονος είπε ότι στόχος ήταν η εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση του γνωστού κακοποιού Παναγιώτη Βλαστού και μένει στην πολυκατοικία. Υποστήριξε ότι μαζί με τον συνεργό του, που για την ώρα διαφεύγει, ήθελαν να την τρομοκρατήσουν. Οι αρχές εντόπισαν και το αυτοκίνητο με το οποίο έφτασαν στην περιοχή.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, ο 39χρονος είχε απασχολήσει και παλαιότερα τις αρχές και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα για αντίσταση κατά της αρχής. Λίγο πριν πέσει στα χέρια της αστυνομίας, είχε προλάβει να καταστρέψει το κινητό του τηλέφωνο.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
 Η εισαγγελέας, που την ώρα της έκρηξης δεν ήταν στην πολυκατοικία, βρίσκεται εκτός Λαρίσης, αλλά εντός των ορίων του νομού και της έχει ήδη αποσταλεί αστυνομική προστασία.

Στο σημείο, το οποίο είναι αποκλεισμένο, βρίσκονται άνδρες της Σήμανσης και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίοι παρουσία εισαγγελέα ερευνούν τον χώρο.
ΦΩΤΟ από larissanet.gr

ΦΩΤΟ από larissanet.gr
ΦΩΤΟ από larissanet.gr
Στην περιοχή, η εικόνα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς σε ακτίνα 80 μέτρων έχουν σπάσει τζαμαρίες παρακείμενων καταστημάτων, έχουν υποστεί ζημιές αυτοκίνητα, ενώ περίοικοι αναφέρουν ότι και σε πολλά διαμερίσματα, υπάρχουν σοβαρές ζημιές.
ΦΩΤΟ από larissanet.gr
ΦΩΤΟ από larissanet.gr
ΦΩΤΟ από larissanet.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται ουσιαστικά για δύο πολυκατοικίες με κοινή είσοδο και πάρκινγκ που κρίθηκαν ακατάλληλες. Οι δράστες τοποθέτησαν στην είσοδο τον εκρηκτικό μηχανισμό, που αποτελείτο απο 4-5 κιλά μασούρια δυναμίτιδας και τα πυροδότησαν με βραδύκαυστο φιτίλι ενός μέτρου. »Είναι θαύμα που δεν υπήρξαν θύματα» έλεγαν αστυνομικοί όταν έφτασαν στο σημείο.

ΦΩΤΟ από larissanet.gr
ΦΩΤΟ από larissanet.grΦΩΤΟ από larissanet.gr
Το χρονικό της σύλληψης του δράστη

Ο 39χρονος εθεάθη στην περιοχή, λίγο μετά την έκρηξη. Ο άνδρας αυτός σύμφωνα με την αστυνομία δεν δικαιολόγησε την παρουσία του στη Λάρισα ενώ στις ερωτήσεις των αστυνομικών για το πώς βρέθηκε εκεί απαντούσε “δεν θυμάμαι».

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, την ώρα που είδε τους αστυνομικούς να τον πλησιάζουν, πρόλαβε και πέταξε με δύναμη στο κινητό του στο έδαφος, το έσπασε και άρχισε να το πατάει για να το διαλύσει, κάτι που κατάφερε να κάνει πριν προλάβουν οι αστυνομικοί να τον ακινητοποιήσουν 

ΦΩΤΟ: larissanet.gr/EUROKINISSI

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook