Αυξητική τάση στο ιικό φοτίο των λυμάτων σε Χανιά και Ηράκλειο – Τι έδειξαν τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ

αυξητική-τάση-στο-ιικό-φοτίο-των-λυμάτ-1221960

Μετά την παραλλαγή «Κράκεν» του κορονοϊού, στη χώρα μας εντοπίστηκε και η παραλλαγή «Όρθος» (ή αλλιώς CH.1.1), σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα έχει ανιχνευτεί σε 93 δείγματα.

Την ίδια ώρα έχουν καταγραφεί αύξηση εισαγωγών και διασωληνώσεων με κορονοϊό, καθώς επίσης και 186 θάνατοι.

Συνολικά από την εβδομάδα 40/2022 έως και την εβδομάδα 02/2023 νοσηλεύτηκαν 46 άτομα με γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 12 θάνατοι ασθενών με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Επίσης καταγράφηκε αύξηση της θετικότητας του ιού RSV. (Δείτε ΕΔΩ) αναλυτικά

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει το ιικό φορτίο των λυμάτων την εβδομάδα που πέρασε στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, στις δύο πόλεις της Κρήτης που γίνετιαι μέτρηση, παρουσιάστηκαν αυξητικές τάσεις.

Αναλυτικά:

Την εβδομάδα 9 έως 15 Ιανουαρίου 2023, παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με την εβδομάδα 2 έως 8 Ιανουαρίου 2023, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS MCoV-2 στα αστικά λύματα σε τρείς από τις επτά (3/7) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις σε τρείς από τις επτά περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποίηση σε μία περιοχή (1/7).

Καθαρά αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Πάτρα (+280%), στη Λάρισα (+41%) και στο Ηράκλειο (+37%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στα Χανιά (+30).

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στα Ιωάννινα (-56%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Αττική (-16%). Σταθεροποίηση παρατηρήθηκε στην Θεσσαλονίκη (+5%).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook