Αύξηση του επιδόματος των 534 ευρώ και λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης ζητούν οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό

Τη λήψη μέτρων στήριξης για 25.000 πληττόμενους εργαζομένους στον επισιτισμό ζητά από τον Υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό -Τουρισμό.

Στην επιστολή της αναφέρει ότι “σχεδόν 25.000 εργαζόμενοι είναι εκτός ρύθμισης εδώ και μήνες, ακόμα και τώρα στις νέες εξαγγελίες των παρατάσεων των επιδομάτων ανεργίας μένουν συνάδελφοι εκτός (όπως π.χ. αυτοί που έληξε το επίδομα ανεργίας τους τον Δεκέμβριο του 2020 και δεν δικαιούνται νέα παράταση γιατί πήραν ήδη μια τον Μάρτιο του 2020).

Δεν κατανοούμε πως θα επιβιώσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι μέχρι τον Απρίλιο –Μάιο που θα επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις.

Όσοι μπαίνουν για πρώτη φορά στο Ταμείο Ανεργίας, δεν καλύπτονται με την ρύθμιση των 50 ενσήμων, χρειάζονται 80 ένσημα και πραγματικά αναρωτιόμαστε που θα τα βρουν, αφού το 2020 δεν υπάρχουν 80 ημέρες εργασίας.

Για άλλη μια φορά σας θέτουμε το ζήτημα των συναδέλφων που εργάζονται σε νυκτερινά κέντρα διασκεδάσεως καθώς και catering, που λόγω των λίγων ημερών απασχόλησης δεν είναι δικαιούχοι μέχρι στιγμής καμίας στήριξης.

Οι συνάδελφοι εποχικά εργαζόμενοι σε χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, δεν έχουν το δικαίωμα μονομερής αναστολής σύμβασης άρα ούτε και τα 50 ένσημα για να μπουν στο Ταμείο Ανεργίας, επομένως θα μείνουν χωρίς εισόδημα μέχρι τον επόμενο.

Τέλος ζητάμε πλέον να αυξηθεί το επίδομα των 534”.

Πηγή: sofokleousin.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ