Αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων στα Χανιά – Τι έδειξαν τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ

αύξηση-στο-ιικό-φορτίο-των-λυμάτων-στα-1313540

Τα δείγματα από τις μετρήσεις στα λύματα των πόλεων για την μέτρηση του ιικού φορτίου ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Πάτρας και των Ιωαννίνων. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Την εβδομάδα 19/2023 παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με την εβδομάδα 18/2023 στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε τέσσερεις από τις δέκα (4/10)

περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.

Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε δύο από τις δέκα (2/10) περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποίηση σε τέσσερεις από τις δέκα (4/10) περιοχές. Καθαρά αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα παρατηρήθηκαν στα Χανιά (+59%) και στην Αττική (+49%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στο Ηράκλειο (+23%) και στη Λάρισα (+16%). Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Πάτρα (-74%), ενώ οριακή ήταν η πτώση στο Βόλο (-10%).

Σταθεροποίηση παρατηρήθηκε στην Αλεξανδρούπολη (+2%), στα Ιωάννινα (+4%), στην Ξάνθη (-5%) και στη Θεσσαλονίκη (-6%).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook