Αυξημένα τα περιστατικά κακοποίησης γυναικών στα Χανιά – Σημαντικές ομιλίες για την ενδοοικογενειακή βία | Videos + Photos

αυξημένα-τα-περιστατικά-κακοποίησης-1573874

Αυξημένα είναι τα περιστατικά κακοποίησης γυναικών στα Χανιά, όπως έκανε γνωστό η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη, στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων με θέμα «Όψεις της Ενδοοικογενειακής Βίας» στο «Μίκης Θεοδωράκης». Όπως είπε η κ. Ζερβουδάκη, οι περισσότερες γυναίκες που φιλοξενούνται στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Χανίων, επιστρέφουν στο κακοποιητικό περιβάλλον.

«Δυστυχώς 1 στις 20 γυναίκες θα αντιμετωπίσουν μια τέτοια κακοποίηση στην ζωή τους. Αυτό για εμάς είναι ένα καμπανάκι, γι’ αυτό αποφασίσαμε να συγκαλέσουμε όλους τους φορείς για να συνεργαστούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα γι’ αυτές τις γυναίκες. Στον Ξενώνα Χανίων οι γυναίκες μπορούν να βρουν μια αγκαλιά ωστόσο παρατηρείται ότι υπάρχει αύξηση των περιστατικών, με τις περισσότερες από αυτές τις γυναίκες να επιστρέφουν στο κακοποιητικό περιβάλλον, αφού προέρχονται ήδη από ένα πατρικό κακοποιητικό περιβάλλον».

Στο μεταξύ, η Παναγιώτα Μάνθου, Ψυχολόγος, Κοινωνική Λειτουργός και Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Αναδοχών – Υιοθεσιών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφέρθηκε στους ορισμούς της ενδοοικογενειακής βίας, λέγοντας παράλληλα πως «σαν κοινωνία μετράμε γυναικοκτονίες και κακοποιήσεις παιδιών. Επίκαιρη όσο ποτέ η συστημική κακοποίηση παιδιών σε δομές».

zarpanews.gr

One thought on “Αυξημένα τα περιστατικά κακοποίησης γυναικών στα Χανιά – Σημαντικές ομιλίες για την ενδοοικογενειακή βία | Videos + Photos

  1. ….Συγχαρητήρια για την ημερίδα!!!
    Αλλά καλύτερα αυτές οι ομιλίες να γίνονται Δευτέρα Τετάρτη Σάββατο απόγευμα ή Κυριακή πρωί λόγω εργασίας των πολιτών ώστε να ενημερώνονται περισσότεροι πολίτες ολων των ηλικιών ή ακόμα να γίνονταν και live σε μια πλατφόρμα του Δήμου Χανίων ή Υου tube που γίνεται κ εγγραφή κσι μπορεί ο ενδιαφερόμενος πολιτης να το δει κ άλλη χρονική στιγμή αφου θα είναι αποθηκευμένο ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook