Αυτός ήταν ο 66χρονος Κρητικός, το πρώτο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Μπορεί να μην γεννήθηκε στην Ηλεία. Όμως την αγάπησε πολύ περισσότερο από πολλούς άλλους. Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, έμελλε να είναι το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα και να βυθίσει στο πένθος την Αμαλιάδα και όλη την Ηλεία.

Κατέληξε στις 3.15 τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου Πατρών.

Περιφερειακός σύμβουλος Δυτ. Ελλάδας και εκπαιδευτικός, έδωσε μάχες, από πολλά μετερίζια πάντα για τη δημοκρατία. Την κρητική λεβεντιά του την προσέφερε απλόχερα στους νέους του συμπατριώτες, όταν μετά το στρατιωτικό του ήρθε στην Αμαλιάδα για να δημιουργήσει την οικογενειά του.

Δεν υπέστειλε ποτέ τις αρχές του και παρέμεινε σταθερός στις θέσεις και τις απόψεις του, τις οποίες υπερασπίστηκε με πάθος.

Ιδιαίτερα για τα προβλήματα των Ηλείων βγήκε μπροστά και δεν δίστασε να συγκρουστεί με “εχθρούς” και “φίλους” για αυτά…

Το βιογραφικό του Μανώλη Αγιομυργιαννάκη

Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και ήταν μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής της συζύγου του, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Υπηρέτησε ως Καθηγητής και Διευθυντής σε σχολεία του Πύργου, της Αμαλιάδας, του Χαβαρίου, της Κεραμιδιάς και της Γαστούνης. Δίδαξε επίσης στο Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ήλιδας και συνταξιοδοτήθηκε μετά από 33 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας.

Επέδειξε έντονη πολιτική, συνδικαλιστική και κοινωνική δράση. Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 και από τότε κατείχε πολλές και καίριες εκλεγμένες θέσεις, επί σειρά ετών.

Παράλληλα, εκλεγόταν επανειλημμένως στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Ωδείου Δήμου Ήλιδας, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας, αντιπρόεδρος της Μαθητικής Εστίας της Αμαλιάδας, πρόεδρος της Ένωσης Μαθηματικών Ηλείας, μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και αργότερα υπήρξε και αντιπρόεδρός του, μέλος της Ενιαίας Διοίκησης Νοσοκομειακών Μονάδων Υγείας του Ν. Ηλείας και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ήλιδας. Η συμμετοχή του σε όλες τις παραπάνω δραστηριότητες ήταν άμισθη.

Το 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νομό Ηλείας με το ψηφοδέλτιο «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ» του Απόστολου Κατσιφάρα και κατά τη διάρκεια της θητείας του τοποθετήθηκε σε διάφορες επιτροπές (Ανάπτυξη, Περιβάλλον, Αναπτυξιακή, Παρεμβάσεις, Οικονομική επιτροπή, ΑΝΟΛ, κλπ). Στην πορεία διαχώρισε τη θέση του για σειρά ζητημάτων και ανεξαρτητοποιήθηκε. Τον Μάιο του 2019 επανεξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου.

Από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Αμαλιάδας – Περιφέρειας και Σύνεδρος της Π.Ο.Π.Σ.

Ήταν επίσης υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ τον Ιανουάριο του 2015 και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Ηλεία.

Πηγή: ileialive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ