Aυτός είναι ο πιο σωστός τρόπος για να πλένετε τα μάλλινα πουλόβερ

aυτός-είναι-ο-πιο-σωστός-τρόπος-για-να-π-1205720

Το πλύσιμο των μάλλινων ρούχων θέλει προσοχή γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μαζέψουν ή να ξεχειλώσουν. Επειδή αυτή την περίοδο μαζεύεις σιγά σιγά τα χειμερινά σου και ίσως θες να παραποιηθείς σωστά κάποια πουλόβερ σου πριν τα αποθηκεύσεις, ας δούμε τον πιο σωστό τρόπο για να το πλύνεις σωστά!

Βήμα 1: Θα πρέπει να πλύνετε τα μάλλινά σας στο χέρι. Γεμίστε μια λεκάνη με κρύο (προς χλιαρό) νερό και προσθέστε απορρυπαντικό. Το κατάλληλο απορρυπαντικό για τα μάλλινα υφάσματα είναι το σαμπουάν του μωρού σας. Πιέστε τα μάλλινα ρούχα σας μέσα στη λεκάνη χωρίς όμως να τα τρίβετε. Αφήστε τα μέσα στη λεκάνη για 5 λεπτά και στη συνέχεια μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία με φρέσκο νερό αν κάποιος λεκές επιμένει.

Βήμα 2. Μόλις τα μάλλινα ρούχα σας καθαρίσουν βγάλτε τα από τη λεκάνη, αδειάστε το νερό και ξαναγεμίστε με φρέσκο νερό. Εδώ θα πρέπει να προσέξετε το νερό που θα βάλετε να είναι στην ίδια θερμοκρασία με το νερό που είχατε βάλει προηγουμένως στη λεκάνη σας. Πιέστε τα μάλλινα ρούχα μέσα στο νερό για να διαλυθεί η σαπουνάδα. Επαναλάβετε εάν χρειαστεί και στο τέλος αδειάστε τη λεκάνη και πιέστε τα ρούχα για να φύγει το πολύ νερό.

Βήμα 3. Το στέγνωμα των μάλλινων ρούχων είναι επίσης πολύ σημαντική υπόθεση. Μην κρεμάτε ποτέ τα μάλλινα ρούχα σας ενώ είναι βρεγμένα. Απλώστε τα οριζοντίως στην απλώστρα (ιδανικά στην αρχή πάνω σε πετσέτες) για να στεγνώσουν χωρίς να ξεχειλώσουν. Αποφύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο. Μπορεί να χρειαστούν έως και 2 μέρες για το στέγνωμα αλλά με αυτόν τον τρόπο θα είστε σίγουροι πως τα ρούχα σας δεν θα χάσουν το σχήμα τους.

Πηγή: tlife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook