Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αντικαταστήσετε τις πετσέτες της κουζίνας

αυτός-είναι-ο-λόγος-που-πρέπει-να-αντικ-1604095

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν στο σπίτι τους μια αρκετά μεγάλη συλλογή από πετσέτες κουζίνας. Κάποιες από αυτές είναι για να τις βλέπουν οι καλεσμένοι (ξέρετε, αυτές που βρίσκονται σε κοινή θέα μόνο στις γιορτές!) και άλλες είναι αυτές που πραγματικά κάνουν… τη δουλειά.

Αυτές οι τελευταίες είναι που χρειάζονται προσοχή και, όχι σπάνια, αντικατάσταση. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε τις πετσέτες κουζίνας για αρκετά και διαφορετικά πράγματα: για στεγνώσουμε τα πιάτα, για να σκουπίσουμε τα χέρια μας, για να καθαρίσουμε το πρόσωπο των παιδιών όταν λερώνονται, κ.α. Η χρήση αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη, αν την συγκρίνουμε για παράδειγμα με τη δουλειά που κάνει μια πετσέτα μπάνιου. Θεωρητικά, οι πετσέτες της κουζίνας θα έπρεπε να πλένονται μέρα παρά μέρα. Αλλιώς κινδυνεύουν να συγκεντρώσουν μεγάλο αριθμό βακτηρίων.

Το πρόβλημα είναι ότι κάθε φορά που βάζετε στο πλυντήριο μια πετσέτα χάνει και λίγο από την απορροφητική της δυνατότητα. Οι απορροφητικές της ίνες γίνονται όλο και λιγότερο αποτελεσματικές και σιγά σιγά φθίνει. Επίσης, λόγω λεκέδων που δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, οι χρωματιστές πετσέτες χάνουν το χρώμα τους, ενώ οι λευκές σκουραίνουν.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν αρκετά σημαντικούς λόγους για να αντικαταστήσετε τις πετσέτες σας. Όταν λοιπόν παρατηρήσετε πως δεν είναι το ίδιο απορροφητικές, έχουν αλλάξει χρώμα ή το ύφασμα είναι και έστω και λίγο φθαρμένο, τότε ξέρετε πως ήρθε η ώρα για να αντικαταστήσετε τις παλιές σας πετσέτες με νέες. Με έντονα χρώματα (δεν ξεχνάμε ποτέ και το διακοσμητικό τους στοιχείο!) και πιο απορροφητικές για να μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας ακριβώς όπως πρέπει.

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook