Αυτός είναι ο Έλληνας που κέρδισε τον δεύτερο “Χρυσό Φοίνικα” στις Κάννες

αυτός-είναι-ο-έλληνας-που-κέρδισε-τον-δ-1128699

Ο διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Βαλσαμής απέσπασε στο 73ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών τον “Χρυσό Φοίνικα”, για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Μετά το “Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς” του Βασίλη Κεκάτου το 2019, φέτος με το “I’m Afraid to Forget your Face” του Αιγύπτιου Sameh Alaa.

Η ταινία μήκους μήκους αφηγείται την ιστορία του Ανταμ, ο οποίος μετά από 82 μέρες χωρισμού, ξεκινάει ένα επώδυνο ταξίδι για να συναντήσει αυτόν που αγαπάει, έτοιμος για τα πάντα

“Ο καλύτερος μου φίλος από το γυμνάσιο, και διευθυντής φωτογραφίας σε ό,τι έχω κάνει έως τώρα, ένα χρόνο αφότου κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών με την ταινία μας ‘Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς’, κερδίζει ξανά το μεγάλο βραβείο με την Αιγυπτιακή ταινία ‘I am Afraid to Forget Your Face’, του πολύ καλού μας φίλου Sameh Alaa”, έγραψε συγκινημένος στο facebοοκ του ο Βασίλης Κεκάτος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

The Distance Between Us ad the Sky 2019, short film Palme d’Or and Queer Palm winner . Directed by @vasilis_kekatos . @niko_lakiz @ioko_totoro #cinematography #light #gasstation #cannes2019

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giorgos Valsamis (@giorgos.valsamis) στις

“Ο Γιώργος είχε ακόμη μια ταινία στις φετινές Κάννες, στο τμήμα Cinéfondation. Η ταινία ονομάζεται ‘The Last Ferry from Grass Island’ και ανήκει σε έναν επίσης καλό μας φίλο, τον Linhan Zhang, από το Χονκ-Κονγκ. Σήμερα είμαι περήφανος και βαθιά συγκινημένος για τρεις υπέροχους φίλους μου, πιο πολύ όμως για τον Γιώργο Βαλσαμή, τον πιο ταλαντούχο διευθυντή φωτογραφίας που έχω γνωρίσει και τον άνθρωπο που θα του εμπιστεύομαι το όραμα μου για πάντα, με τα μάτια κλειστά”, συμπλήρωσε.

Ο Γιώργος Βαλσαμής έχει δουλέψει και για το θέατρο. Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Οικογένεια Μπες-Βγες (2016), Θα ονειρεύεσαι πάλι μια καινούρια φορεσιά (2018), Προς Ελευσίνα (2017), Θέλετε να χορέψομε Μαρία; (2016).

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook