Αυτός είναι ο χειρότερος τρόπος για να χάσετε βάρος

αυτός-είναι-ο-χειρότερος-τρόπος-για-να-1416796

Δυστυχώς, ο χειρότερος τρόπος απώλειας βάρους είναι και ο πιο συνηθισμένος. Μην κάνετε τα ίδια λάθη.

Απώλεια μυών. Τρομερή λαχτάρα για φαγητό. Μεταβολική βλάβη. Κατάθλιψη. Όλα αυτά και πολλά άλλα είναι πιθανά να συμβούν όταν κάνετε τα λάθος πράγματα για να χάσετε βάρος.

Όλοι γνωρίζουμε κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει ανορθόδοξες μεθόδους απώλειας βάρους και ίσως να έχουμε δοκιμάσει μερικές μόνοι μας. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας πώς να χάσετε βάρος με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, να εξηγήσω γιατί είναι ο χειρότερος και να σας βοηθήσω να καταλάβετε τι μπορείτε να κάνετε.

Βήμα 1: Τρώτε λιγότερο και λιμοκτονείτε

Για να χάσετε βάρος πολύ γρήγορα και ανθυγιεινά, θα πρέπει να περιορίσετε σοβαρά τη θερμιδική σας πρόσληψη. (Σε περίπτωση που δεν ξέρετε, μια θερμίδα είναι απλώς μια μέτρηση της ενέργειας στα τρόφιμα.)

Γιατί είναι κακό αυτό, ρωτάτε; Δεν χάνετε βάρος γρήγορα όταν το κάνετε αυτό; Ναι, το κάνετε… αλλά…Μεγάλο μέρος του βάρους που χάνεται αρχικά είναι νερό, το οποίο το ξαναπαίρνετε πολύ γρήγορα. Όταν κάποιος χάνει 2,5 κιλά σε μια εβδομάδα, τουλάχιστον το 75-80% είναι νερό, και θα μπορούσε στην πραγματικότητα να τα ξαναπάρει μέσα σε 1-2 ημέρες.

Επίσης, όσο λιγότερο τρώτε, τόσο περισσότερη μυϊκή μάζα χάνετε. Και καθώς χάνετε μυϊκό ιστό, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται, η υγεία των οστών σας μειώνεται και ο κίνδυνος εμφάνισης ασθενειών αυξάνεται.

Επιπλέον νιώθετε σταδιακά όλο και χειρότερα. Τα επίπεδα ενέργειάς σας πέφτουν, παλεύετε με τις έντονες λιγούρες για φαγητό, έχετε νεύρα, ακόμη και κατάθλιψη, και πολλά άλλα.

Έτσι, ενώ ο αυστηρός περιορισμός των θερμίδων είναι εξαιρετικός για να χάσετε βάρος γρήγορα… είναι τελικά ένας ανθυγιεινός τρόπος για να χάσετε βάρος. Ο καλύτερος τρόπος είναι να διατηρήσετε έναν μέτριο θερμιδικό περιορισμό, χάνοντας περίπου μισό κιλό την εβδομάδα και διατηρώντας παράλληλα τη μεταβολική υγεία, τα επίπεδα ενέργειας, την ψυχική ισορροπία και τη διάθεσή σας.

Βήμα 2: Παραμένετε σε θερμιδικό έλλειμμα για πάρα πολύ καιρό

Όσο περισσότερο παραμένετε σε θερμιδικό έλλειμμα, τόσο περισσότερο βάρος μπορείτε να χάσετε. Όμως σημαίνει επίσης ότι μειώνεται μεταβολισμός και ότι στρεσάρεται το σώμα σας, με αποτέλεσμα να μην χάνετε πλέον βάρος.

Βήμα 3: Δεν κάνετε καμία προπόνηση με αντίσταση (βάρη)

Η προπόνηση με αντιστάσεις κατά τη διάρκεια της απώλεια βάρους διατηρεί, και μπορεί ακόμη και να χτίσει την άλιπη μάζα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να αποτελεί μέρος της προπόνησής σας, ακόμα και εάν δεν ενδιαφέρεστε να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα.

Αν θέλετε να διατηρήσετε τους μυς που έχετε και να χάνετε λίπος, τότε η προπόνηση με αντίσταση συν ένα ήπιο θερμιδικό έλλειμμα το επιτυγχάνει.

Τέλος όπως πολλές φορές έχω αναφέρει ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε ή να διατηρήσετε το βάρος είναι να τρώτε ισορροπημένα γεύματα, να ασκείστε και να αγαπάτε το σώμα σας.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook