Αυτός είναι ο 40χρονος «λογιστής» που εξαπατούσε ηλικιωμένους με δήθεν επιστροφή από την Εφορία | Photo

αυτός-είναι-ο-40χρονος-λογιστής-που-εξ-1089735

Στοιχεία και φωτογραφίες 40χρονου συλληφθέντα για διακεκριμένες κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, έδωσε πριν από λίγο η Αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα θύματα του κατηγορούμενου και να εξιχνιαστεί πλήρως η δράση του.

O 40χρονος φέρεται να είχε εξαπατήσει τουλάχιστον 15 ηλικιωμένους έχοντας αποκομίσει χρηματικό ποσό άνω των 133.310 ευρώ.

Πρόκειται για τον Αγγελόπουλο Κωνσταντίνο του Στυλιανού και της Μαρίνας, γεννηθέντα την 17-8-1980 στην Αθήνα, ο οποίος συνελήφθη την 5-8-2020, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος στο Ζεφύρι.

Η αστυνομία παρακαλεί τους πολίτες που γνωρίζουν κάτι για τον 40χρονο να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-7257003 του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Η δράση του

Ο 40χρονος συνέλεγε πληροφορίες τόσο για τα υποψήφια θύματα που επέλεγε προς εξαπάτηση όσο και για τα συγγενικά τους πρόσωπα και αφού τα προσέγγιζε, τους παρουσίαζε ψευδή γεγονότα προσποιούμενος τον λογιστή.

Η ψευδής ιστορία που τους παρουσίαζε αναφερόταν στο ότι οικεία τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφής μεγάλου χρηματικού ποσού από την εφορία, πλην όμως η είσπραξη του προϋπέθετε την καταβολή χρηματικού ποσού από τους ίδιους για υποτιθέμενη έκδοση παραβόλων.

Επιπρόσθετα, για επιβεβαίωση των λεγόμενων του πραγματοποιούσε τηλεφωνική επικοινωνία με άγνωστο συνεργό του που προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο και σε μερικές περιπτώσεις συνομιλούσε με τους παθόντες, καταφέρνοντας να τους εξαπατήσει.

Κατόπιν τούτου, είτε μετέβαινε από κοινού με αυτούς, είτε τους μετέφερε με το δικό του όχημα σε τραπεζικά υποκαταστήματα ή στις οικίες τους, όπου τους αποσπούσε χρηματικά ποσά και κοσμήματα. Όταν επρόκειτο να τους οδηγήσει σε τραπεζικά υποκαταστήματα, απέφευγε να εισέλθει εντός αυτών για να μην καταγραφούν οι κινήσεις του από τυχόν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Πηγή: cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook