Αυτοψία του Δημάρχου Χανίων σε περιοχές του δήμου που χτύπησε η κακοκαιρία

αυτοψία-του-δημάρχου-χανίων-σε-περιοχ-1122418

Αυτοψία σε σημεία του δήμου Χανίων και συγκεκριμένα στην παλιά Εθνική οδό Χανίων – Κισσάμου από τον Κλαδισό μέχρι και την Αγία Μαρίνα, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης με κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου και τους Αντιδημάρχους κ.κ Ξανθουδάκη και Νικηφοράκη καθώς και με την πρόεδρο του Δ.Σ της ΔΕΥΑΧ κα Χρυσούλα Χατζηδάκη.

Όπως είπε στο zarpanews.gr ο δήμαρχος Χανίων κατά την διάρκεια της αυτοψίας έγινε επίσκεψη στον Κόμβο του Κλαδισού και στο σημείο όπου πλημμύρισε ξανά επιχείρηση, όπου διαπιστώθηκε ότι παρά τις παρεμβάσεις το φαινόμενο επαναλήφθηκε καθώς ο όγκος του νερού παρέσυρε φερτά υλικά με αποτέλεσμα να φράξουν τα φρεάτια.

Όπως είπε ο κ. Σημανδηράκης θα γίνει προσπάθεια για την διάνοιξη νέων φρεατίων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Στην συνέχεια η αυτοψία συνεχίστηκε στο Καλαμάκι, όπου όπως επισημάνθηκε είναι απαραίτητες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν από τις υπηρεσίες της περιφέρειας Κρήτης και αφορούν τις διατομές των φρεατίων.

Τέλος έγινε αυτοψία και στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με το Τοπικό Συμβούλιο. Διαπιστώθηκε η ζημιά που έχουν υποστεί οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής ενώ έγινε και επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ.

Ο Δήμος Χανίων εξέδωσε μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, αναλυτική ανακοίνωση:

«Αυτοψία πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 20/10/2020, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης

Σημανδηράκης, σε περιοχές του Δήμου, που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών. Τον Δήμαρχο Χανίων συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Ξανθουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας & Ανάπτυξης, αρμόδιος για τα τεχνικά συνεργεία, Γ. Νικηφοράκης, η Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Χρ. Χατζηδάκη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Αναφορικά με την περιοχή του Κλαδισού, όπου σημειώθηκαν εκ νέου πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να πληγούν τοπικές επιχειρήσεις, ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε την ανάγκη νέων, έκτακτων παρεμβάσεων για την αποτελεσματικότερη αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Στη συνέχεια ο κ. Σημανδηράκης μετέβη στο Καλαμάκι, όπου διαπιστώθηκε ανεπάρκεια στην

εκροή των υδάτων στο ρέμα που υπάρχει, γι΄ αυτό και ζητήθηκε η άμεση συνδρομή της

Περιφέρειας Κρήτης, αρμοδιότητα της οποίας είναι το συγκεκριμένο σημείο, για την

αποκατάσταση του προβλήματος.

Ακολούθησε αυτοψία στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, όπου υπήρξε συνάντηση με εκπροσώπους του τοπικού συμβουλίου και διαπιστώθηκαν οι ζημιές, που προκλήθηκαν στις αγροτικές καλλιέργειες, λόγω της χαλαζόπτωσης. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γ. Νικηφοράκης, ήρθε σε επικοινωνία και ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, ώστε να προωθηθούν γίνουν εγκαίρως οι απαραίτητες καταγραφές και να δρομολογηθούν οι αποζημιώσεις, στους συνδημότες μας παραγωγούς, που επλήγησαν.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Χανίων τονίζει ότι έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη καταγραφή των ζημιών και την ανακούφιση όσων επλήγησαν. “Συντονίζουμε τις Υπηρεσίες μας, ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα, καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. Τα προβλήματα και οι ζημιές, που έχουν προκληθεί καταγράφονται διαρκώς, προκειμένου να υπάρξει άμεση αποκατάσταση και αποζημίωση όσων επλήγησαν”.

Zarpanews.gr

4 thoughts on “Αυτοψία του Δημάρχου Χανίων σε περιοχές του δήμου που χτύπησε η κακοκαιρία

  1. Όλα τα λεφτά οι …..φοτωγραφιες !!! Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις !! Κλασική στάση του Έλληνα τα χέρια στην τσέπη ! Είμαστε η Ελλάδα του 2020 μετά την πλημμύρα από την …..βροχή, νέοι άνθρωποι (λυπηρό) και μεσήλικες ( λιγότερο λυπηρό λόγω έτσι μας μάθανε) αντιμετωπίζουμε και ζούμε την ζωή μας με τα χέρια στην …..τσέπη ! Χωρίς διάθεση πολιτικής κριτικής γιατί δεν είμαι γνωστής η οπαδός ,

  2. Που πήγε ο τηλεοπτικός δημοσιογράφος της χατζηδακη δεν την ακολουθεί για δημοσιες σχέσεις?
    Ιντα τόνε πληρώναμε….
    Δήμαρχε έχει βεντεμα φετο στην κισσαμο?

  3. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΑ ΑΥΤΙΑ. ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΙΣΟ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ [ΠΑΙΔΙΑ] ΤΗΣ ΔΕΥ[ΑΧ] ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    1. Τι ??. Αυτό προϋποθέτει δουλειά, που προϋποθέτει τα χέρια έξω από τις τσέπες, που προϋποθέτει δεν πας καλά άνθρωπε μου !!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook