Αυτοψία με εκπαιδευμένο σκύλο στο Καστέλι Kισσάμου για τις φόλες με βίδες και καρφιά | Photos

αυτοψία-με-εκπαιδευμένο-σκύλο-στο-κασ-896596

Στην περιοχή όπου ασυνείδητοι εγκληματίες πριν από λίγα 24ωρα «έσπειραν» με γεμιστές φόλες από βίδες, καρφιά και καρφίτσες το θάνατο για ανυπεράσπιστα ζώα, βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρα στο Καστέλι Κισσάμου κλιμάκιο της Κρητικής Ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων.

Η ειδικά εκπαιδευμένη Ομάδα Σκύλων στην Κρήτη (ΚΟΣ) που δραστηριοποιείται στο νησί από τις 21 Ιουλίου 2016, ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση των ανθρώπων που την Κυριακή βρήκαν τις φόλες και κατήγγειλαν το περιστατικό στην Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία και στις Αρχές.

Περίπου στις 19.00 στο ένα από τα τρία σημεία που βρέθηκαν οι  φόλες… τελευταία γενιάς,» αρρωστημένων» μυαλών, μετέβησαν για αυτοψία 4 άτομα από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή ΑΚΟΚΔ και το εκπαιδευμένο σκυλί, μαζί με 2 αστυνομικούς του τοπικού Α.Τ. Καστελίου Κισσάμου και ο άνθρωπος που βρήκε τις φόλες προκειμένου να τους υποδείξει, τα ακριβή σημεία που εντοπίστηκαν τα δηλητηριασμένα κομμάτια κρέατος. Η περιπολία της ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας της ΚΟΣ διήρκεσε περίπου 40 λεπτά με την Καρίνα να «οργώνει» την επίμαχη περιοχή και τον χειριστή της Σπύρο Νηστικάκη να την ακολουθεί από πίσω, κατά πόδας.

Ωστόσο ούτε μία στιγμή της περιπολίας ο χειριστής δεν άφησε το ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί του ελεύθερο, αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά για τις θανατηφόρες φόλες, «είναι επίφοβο να τις φάει, αφού η Καρίνα είναι εκπαιδευμένη στο να μυρίζει το δηλητήριο και να μην τις τρώει, όχι όμως να αναγνωρίζει τις βίδες και τις καρφίτσες, μέσα στα κομμάτια κρέατος»!Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά ο άνθρωπος της ΚΟΣ, δυστυχώς τα περιστατικά στα Χανιά είναι συχνά, η ομάδα του απασχολείται περίπου με 4-5 περιστατικά ανεύρεσης δηλητηριασμένων δολωμάτων (σ.σ φόλες), αλλά όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της περιπολίας, ο σκύλος δεν θα μπορεί να μυρίσει, άμα είναι πιο παλιά η φόλα.

Για αυτό και όπως ειπώθηκε η σημερινή περιπολία περιορίστηκε στο εύρος που είναι η καντίνα και η παιδική χαρά και δεν πήγαν στο δρόμο που βρίσκεται το γήπεδο.

Πάντως ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος δεν ανίχνευσε τίποτα άλλο. Η περιοχή αριστερά του γηπέδου μέχρι και την παιδική χαρά είναι καθαρή.Μάλιστα από την Δευτέρα, έπειτα από απαίτηση πολλών φιλόζωων της περιοχής δημιουργήθηκε ειδική σελίδα στο Facebook με την ονομασία Προστασία των Ζώων – Κίσσαμος Χανίων», προκειμένου να γίνονται οι καταγγελίες και να υπάρχει ακόμη πιο ενεργή κινητοποίηση των πολιτών, στο πρόβλημα που μαστίζει τα Χανιά.

zarpanews.gr

 

One thought on “Αυτοψία με εκπαιδευμένο σκύλο στο Καστέλι Kισσάμου για τις φόλες με βίδες και καρφιά | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook