Αυτοί οι άνδρες ξεπληρώνουν με απιστία τη σύντροφό τους

αυτοί-οι-άνδρες-ξεπληρώνουν-με-απιστί-1227153

Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αποφασίζουν να απομακρυνθούν από τον/την σύντροφο και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν κάποιος λοξοκοιτάξει ή δημιουργήσει παράνομη σχέση, αλλά οι έρευνες καταλήγουν ότι υπάρχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των άπιστων.

Μια μελέτη που παρουσιάστηκε στην 105η Ετήσια Συνάντηση της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας κατέληξε σε ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα για το ποιοι άνδρες είναι πιθανότερο να εξαπατήσουν τη γυναίκα τους.

Η συγγραφέας της μελέτης Christin Munsch, PhD, επίκουρος καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, εξέτασε δεδομένα για περισσότερους από 1.000 άνδρες και 1.500 γυναίκες ηλικίας 18 έως 28 ετών, οι οποίοι είτε ήταν παντρεμένοι είτε συγκατοικούσαν με τον ίδιο σύντροφο για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Διαπίστωσε λοιπόν ότι οι άνδρες που ήταν πλήρως εξαρτημένοι από το εισόδημα της συντρόφου τους ήταν πέντε φορές πιο πιθανό να είναι άπιστοι από τους άνδρες που συνέβαλαν ισότιμα ​​στο οικονομικό προϋπολογισμό.

Ταυτόχρονα, οι άντρες που έβγαζαν σημαντικά περισσότερα χρήματα από τις συντρόφους τους ήταν επίσης πιο πιθανό να εξαπατήσουν.

“Στο ένα άκρο του φάσματος, το να κερδίζεις λιγότερα χρήματα από μια γυναίκα σύντροφο μπορεί να απειλήσει την ταυτότητα του φύλου των ανδρών θέτοντας υπό αμφισβήτηση την παραδοσιακή έννοια των ανδρών ως στυλοβατών του σπιτιού”, δήλωσε η Munsch.

“Στο άλλο άκρο, οι άντρες που βγάζουν πολύ περισσότερα χρήματα από τους συντρόφους τους μπορεί να βρίσκονται σε θέσεις εργασίας που προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες για απιστία όπως πολλές ώρες εργασίας, ταξίδια και άλλες καταστάσεις που μπορείς να κρύψεις την προδοσία πιο εύκολα”.

Οι γυναίκες

Οι γυναίκες που ήταν πιο οικονομικά εξαρτημένες από τους άνδρες συντρόφους τους δεν είχαν περισσότερες πιθανότητες να εξαπατήσουν, από την άλλη πλευρά.

“Για τις γυναίκες, η οικονομική εξάρτηση φαίνεται να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα: Όσο περισσότερο εξαρτώνται από τους άντρες συντρόφους τους, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να εμπλακούν στην απιστία”, δήλωσε η Munsch.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι γυναίκες που εξαρτώνται πλήρως από το εισόδημα του άνδρα συντρόφου τους είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να εξαπατήσουν σε σύγκριση με τις γυναίκες που είχαν το ίδιο εισόδημα με τον σύντροφό τους. Επίσης, οι γυναίκες που κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος ή το σύνολο των εξόδων του νοικοκυριού είχαν 75% λιγότερες πιθανότητες να εξαπατήσουν τον σύντροφό τους.

“Για τις γυναίκες, το να κερδίζεις λιγότερα χρήματα από έναν άνδρα σύντροφο δεν είναι απειλητικό, είναι το status quo”, εξήγησε η Munsch. “Οι οικονομικά εξαρτώμενες γυναίκες μπορεί να έχουν λιγότερες ευκαιρίες να εξαπατήσουν και εκτιμούν ότι η απάτη δεν αξίζει τον κόπο”.

healthstories.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook