Αυτοί είναι οι ύποπτοι φάκελοι που έλαβαν Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο Κρήτης | Photos

αυτοί-είναι-οι-ύποπτοι-φάκελοι-που-έλα-796903

Αναστάτωση επικρατεί από χθες σε Χανιά και Ρέθυμνο μετά την παραλαβή ύποπτων φακέλων με αποδέκτες μέλη της διοίκησης. Άμεσα στήθηκαν και στις δύο περιπτώσεις οι προβλεπόμενες επιχειρήσεις για την μεταφορά των φακέλων στο χημείο του κράτους για ανάλυση του περιεχομένου τους, καθώς βρέθηκαν ίχνη άσπρης σκόνης.

Φωτογραφίες των φακέλων που έχουν αποσταλεί από την Ινδία, κυκλοφόρησαν σήμερα στο διαδίκτυο:

Στο μεταξύ, «Βιομηχανικές ερεθιστικές ουσίες», οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης περιείχε ο φάκελος που απεστάλη χθες στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την ανάλυση του περιεχομένου του από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με το περιεχόμενο του συγκεκριμένου  φακέλου και αρχικά ανέφεραν ήπια συμπτωματολογία από το ανώτερο αναπνευστικό εισήχθησαν στο νοσοκομείο παρέμειναν σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους και αποχώρησαν μετά τα εργαστηριακά αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους. Σημειώνεται ότι άλλοι πέντε άνθρωποι μπήκαν σε καραντίνα στο Βόλο και τέσσερις ακόμη στην Κέρκυρα.

Συνολικά, δώδεκα φάκελοι, μαζί με αυτόν που προκάλεσε πανικό χτες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, με παραλήπτες τους πρυτάνεις και με χώρα αποστολής την Ινδία.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι φάκελοι εστάλησαν ταχυδρομικώς από μέρες, καθώς τουλάχιστον δύο (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη), παρελήφθησαν πριν και μετά τα Χριστούγεννα .

One thought on “Αυτοί είναι οι ύποπτοι φάκελοι που έλαβαν Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο Κρήτης | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook