Αυτοί είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Χανίων – Τι αρμοδιότητες αναλαμβάνουν

αυτοί-είναι-οι-νέοι-αντιδήμαρχοι-του-δ-914867

Λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου και οι συζητήσεις για το ποιοι αναμένεται να απαρτίσουν τη νέα δημοτική αρχή, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της τοπικής κοινής γνώμης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zarpanews.gr, το επιτελείο του νέου δημάρχου Χανίων μετά από συνεχείς επαφές και συζητήσεις με όλες τις παρατάξεις του νέου δημοτικού συμβουλίου, έχει καταλήξει -κατά πάσα πιθανότητα- στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα δημοτική αρχή.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, ορίζει ως φαίνεται την πλειοψηφία των αντιδημάρχων από την ομάδα του και μετά τις συναντήσεις που έγιναν καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα με αρκετούς δημοτικούς συμβούλους, θέσεις στο δημοτικό σχήμα της άρχουσας αναλαμβάνουν οι εξής με τις ανάλογες αρμοδιότητες (αλφαβητικά):

Τάσος Αλόγλου – Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Αντώνης Βαρδάκης – Αντιδήμαρχος Παιδείας

Γιάννης Γιαννακάκης – Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

Ελένη Ζερβουδάκη – Αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής

Στέλιος Μιχαηλάκης – Αντιδήμαρχος Αθλητισμού

Γιάννης Νικηφοράκης – Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

Γιώργος Ξανθουδάκης – Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσίων

Μιχάλης Τσουπάκης – Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας

Νίκος Χαζιράκης – Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Δημοτικής Περιουσίας

 

Ακολουθεί το σύντομο βιογραφικό των νέων αντιδημάρχων:

Τάσος Αλόγλου – Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Ο Τάσος Αλόγλου γεννήθηκε στα Περιβόλια το 1979. Τελείωσε το Λύκειο στα Χανιά και στη συνέχεια σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ της Μεγάλης Βρετανίας. Από το 2005 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος-λογιστής αλλά και ως εκπαιδευτικός. Το 2016 διορίστηκε στην Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ από το 2017 εργάζεται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) και συγκεκριμένα στη Δ.Ο.Υ. Χανίων. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Καψωμενάκη, οικονομολόγο από τις Μουρνιές και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Αντώνης Βαρδάκης -Αντιδήμαρχος Παιδείας

Ο Αντώνης Βαρδάκης γεννήθηκε το 1991 και είναι Απόφοιτος ΑΕΙ Γυμναστικής ακαδημίας με ειδικότητα στην Ειδική Αγωγή. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 2014 και στην προηγούμενη δημοτική περίοδο μέχρι και σήμερα διετέλεσε πρόεδρος της Β’θμιας Σχολικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Παιδείας και δια βίου μάθησης

Γιάννης Γιαννακάκης – Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

Ο Γιάννης Γιαννακάκης γεννήθηκε το 1973 και ζει στα Χανιά. Είναι μουσικός και καθηγητής μουσικής. Έχει εργαστεί για 15 χρόνια σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως καθηγητής μουσικής.

Συμμετείχε στα μουσικά σύνολα: ETSI DE, Φωνές του Νότου, Καταφωνή, Σιγανά Ποτάμια, Guest Who. Είναι καλλιτεχνικός υπεύθυνος των ομάδων Passe-pARTout και Καθ’ Ωδών και συντονίζει εθελοντικά τη μουσική ομάδα του 2ου ΣΔΕ στις Φυλακές Χανίων. Έχει συνθέσει μουσική για θέατρο και ταινίες μικρού μήκους.

Ελένη Ζερβουδάκη- Αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής

Η Ελένη Ζερβουδάκη γεννήθηκε το 1966 στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας και μεγάλωσε στα Χανιά όπου και ζει.

Σπούδασε Παιδαγωγικά και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης και Διδακτορικού Τίτλου και είναι Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων.

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός από το 1988 και τα τελευταία οκτώ χρόνια είναι Διευθύντρια στο Δημοτικό Σχολείο Περιβολίων.

Έχει συνεργαστεί για τη συγγραφή βιβλίου και έχει αρκετές παρουσιάσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Έχει διδάξει για πέντε χρόνια στα ελληνικά σχολεία του Μονάχου, ως αποσπασμένη δασκάλα. Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τρία χρόνια στην πρακτική άσκηση των φοιτητών. Τα ενδιαφέροντά της άπτονται των σχέσεων Οικογένειας-Σχολείου-Παιδιών. Έχει δραστηριοποιηθεί σε πολιτιστικούς και αθλητικούς Συλλόγους.

Στέλιος Μιχαηλάκης – Αντιδήμαρχος Αθλητισμού

Ο Στέλιος Μιχαηλάκης, γεννημένος στη Μαλάξα το 1968, πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Αθήνα και επέστρεψε στα Χανιά, στον τόπο που αγαπούσε παθολογικά, στα δέκα του χρόνια. Είναι πατέρας δυο παιδιών που απέκτησε με την εκλεκτή της καρδιάς του Γεωργία Γεωργουδάκη, καθηγήτρια αγγλικών.

Απέκτησε πτυχίο Μηχανικού Τροχοφόρων Οχημάτων και στη συνέχεια, αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον χώρο των λιπαντικών εκπροσωπώντας μια εταιρία παγκόσμιας εμβέλειας. Επιπλέον διατηρεί συνεργείο-βουλκανιζατέρ και ασχολείται με το εμπόριο ελαστικών αναρτήσεων και ειδών αυτοκινήτου. Με την οικογένειά του διατηρεί τουριστικά καταλύματα στη Μαλάξα.

Σε ηλικία 19 ετών ξεκίνησε η ενασχόλησή του με τον χώρο του αγωνιστικού αυτοκίνητου με συμμετοχή του σε αγώνες τόσο ως οδηγός όσο και στον οργανωτικό τομέα. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος στην Αθλητική Λέσχη Αυτοκινήτου Χανίων για είκοσι χρόνια.

Μεγαλώνοντας τα δυο του παιδιά, τα οποία ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, ξεκίνησε δειλά δειλά και αυτός να μπαίνει στον διοικητικό τομέα του ποδοσφαίρου. Διετέλεσε για δυο χρόνια αντιπρόεδρος και πέντε χρόνια μέχρι και σήμερα πρόεδρος στον Ηρακλή Νεροκούρου.

Γιάννης Νικηφοράκης – Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

Ο Γιάννης Νικηφοράκης (Τζανέρης) γεννήθηκε το 1985, έχει καταγωγή από τη Δρακώνα Κεραμειών και κατοικεί στις Μουρνιές. Είναι παντρεμένος με την Αιμιλία Σαριδάκη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός, απόφοιτος του ΤΕΙ Κρήτης, δραστηριοποιείται στο οικογενειακό εστιατόριο «Ο Τζανέρης και η Αρχόντισσα», είναι Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δρακώνας Κεραμειών, Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρακώνας «Ο Άγιος Γεώργιος» και Γραμματέας του Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων «Η Μέλισσα».

Γιώργος Ξανθουδάκης – Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας

Ο Γιώργος Ξανθουδάκης γεννημένος το 1976 στα Χανιά, είναι ελεύθερος επαγγελματίας και στην προηγούμενη θητεία της δημοτικής αρχής διετέλεσε Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμο Χανίων.

Μιχάλης Τσουπάκης – Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Ο Μιχάλης Τσουπάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1971 όπου και ζει, έχει καταγωγή από τα Κεραμειά και είναι απόφοιτος του 3oυ ΕΠΑΛ Χανιών. Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Τσιτσιριδάκη και έχει δύο παιδιά.

Από το 1992 εργάζεται στο ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης ως Διαχειριστής Μεταφορών και Προϊστάμενος Γραφείου Κινήσεως και το 2008 έγινε Διευθυντής.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης καθώς και αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Υπαλληλικού Προσωπικού Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΟΥΠΑΕ). Παράλληλα ασχολείται και με τη μεγάλη αγάπη του, το ποδόσφαιρο, ως πρόεδρος της Ακαδημίας Σούδας από το 2005.

Νίκος Χαζιράκης – Αντιδήμαρχος ΠολεοδομίαςΟ Νίκος Χαζιράκης γεννήθηκε το 1981 στα Χανιά, όπου και κατοικεί. Είναι γιος του Ιωάννη Χαζιράκη, συνταξιούχου καθηγητή Φυσικής και της Πόπης Παπαδάκη – Χαζιράκη, συνταξιούχου δικηγόρου. Είναι παντρεμένος με την Άρτεμις Χριστοπούλου, δικηγόρο και έχουν δύο παιδιά.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης το 2005.

Είναι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, ιδρυτικό μέλος και συνέταιρος στην «ΧΚ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με έδρα τα Χανιά.

Εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων επί τρεις συνεχείς θητείες, από το 2011 έως σήμερα. Ανέλαβε καθήκοντα ταμία και υπευθύνου του Τομέα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Συλλόγου.

zarpanews.gr

One thought on “Αυτοί είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Χανίων – Τι αρμοδιότητες αναλαμβάνουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook