Αυτοί είναι οι κορυφαίοι Έλληνες παίκτες σε Champions League και κύπελλο Πρωταθλητριών

αυτοί-είναι-οι-κορυφαίοι-έλληνες-παίκ-1156091

Η UEFA έκανε αφιέρωμα στους ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες συμμετοχές και τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αυτή, ως γνωστόν, ξεκίνησε ως κύπελλο Πρωταθλητριών τη δεκαετία του ’50 και από τις αρχές αυτής του ’90 μετατράπηκε σε Champions League. Όπως και να έχει, είτε με τη μία είτε με την άλλη ονομασία, είναι η πιο… γκλάμουρ διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων και η UEFA έκανε αφιέρωμα στους ποδοσφαιριστές που έγραψαν την ιστορία της.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία εστίασε στους παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές και τα περισσότερα γκολ, αναφέροντας τα ονόματα όσων έχουν περισσότερες από 50 συμμετοχές και τουλάχιστον 10 γκολ.

Από τα επίσημα στοιχεία, λοιπόν, προκύπτει ότι ο Έλληνας με τις περισσότερες συμμετοχές και συγκεκριμένα 71 είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης και ακολουθούν οι Γιώργος Καραγκούνης (62), Γιώργος Ανατολάκης (56), Κώστας Μανωλάς (53) και Κώστας Κατσουράνης (50).

Όσο για τα γκολ, ο Έλληνας που έχει βάλει τα περισσότερα είναι ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος βρήκε δίχτυα 16 φορές, και ακολουθούν οι Αντώνης Αντωνιάδης (13), Γιώργος Σαμαράς (10) και Δημήτρης Σαραβάκος (10).

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook