Αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι για να κρατήσετε τους διαρρήκτες μακριά από το σπίτι σας 18/05/2019

αυτοί-είναι-οι-καλύτεροι-τρόποι-για-να-862319

Οι κλειδαριές ασφαλείας και ο συναγερμός είναι τα δύο βασικά βήματα για να ασφαλίσετε την περιουσία σας. Δεν αρκούν όμως. Η αμέλεια (εκ μέρους μας) είναι ο νούμερο ένα σύμμαχος των διαρρηκτών. Δείτε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε ακόμη για να θωρακίσετε το σπίτι σας.

Προσοχή στις συρόμενες μπαλκονόπορτες Οι συρόμενες πόρτες είναι η «αχίλλειος πτέρνα» για την ασφάλεια του σπιτιού, αφού οι διαρρήκτες συνήθως τις σηκώνουν εύκολα από τις ράγες αφού πρώτα έχουν παραβιάσει την κλειδαριά. Τοποθετήστε τις επιπλέον ειδικές κλειδαριές ασφαλείας που αφού «βιδώσουν» δεν επιτρέπουν καμία κίνηση της μπαλκονόπορτας ή του παραθύρου. Τοποθετήστε τα φώτα όσο πιο ψηλά γίνεται για να μην μπορούν εύκολα να καταστραφούν.

Ανιχνευτές κίνησης Μπορείτε, επίσης, να αυξήσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας αλλά και να μειώσετε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού αν τοποθετήσετε ανιχνευτές κίνησης στο εξωτερικό του σπιτιού. Κάθε φορά που κάποιος θα πλησιάζει, τα φώτα θα ανάβουν από μόνα τους. Όταν λείπετε, ζητήστε από έναν γείτονα που εμπιστεύεστε να παραλαμβάνει την αλληλογραφία σας. Εάν έχετε κήπο, αναθέστε σε κάποιον να συνεχίσει να τον περιποιείται τακτικά. Χρησιμοποιήστε απλούς χρονοδιακόπτες -είναι οικονομικοί και εύκολοι στην τοποθέτηση- για να ανοιγοκλείνουν αυτόματα τα φώτα. Αναζητήστε χρονοδιακόπτες που ενεργοποιούνται σε άτακτα χρονικά διαστήματα.

Καλός φωτισμός Οι κλέφτες συχνά προτιμούν να δρουν στο σκοτάδι. Γι’αυτό τον λόγο είναι καλύτερο να έχετε εισόδους, διαδρόμους, σκάλες και εξωτερικούς χώρους πάντα καλά φωτισμένους. Μην αφήνετε κλαδιά δέντρων, θάμνους και αναρριχητικά φυτά να προσφέρουν κάλυψη στις πόρτες και στα παράθυρα, ούτε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκαρφάλωμα. Επίσης, σκεφτείτε σοβαρά την ξενοιασιά και την ασφάλεια που μπορεί να σας παρέχει ένα συμβόλαιο ασφάλισης σπιτιού, αλλά μην ξεχάσετε να μελετήσετε καλά τις λεπτομέρειες του και το αν καλύπτει τις δικές σας ανάγκες. Τέλος, μην ανακοινώνετε την απουσία σας σε τηλεφωνητές, internet -π.χ. facebook- και σε πολύ κόσμο.

Κάντε φασαρία Μια πολύ έξυπνη ιδέα για να αισθάνεστε πιο ασφαλείς όταν λείπετε εκτός πόλης είναι να αφήσετε στο σπίτι σας κάποιες συσκευές ανοιχτές, όπως είναι το ραδιόφωνο. Έτσι, θα υπάρχει μονίμως φασαρία μέσα στο σπίτι πράγμα που μπορεί να αποτρέψει τους διαρρήκτες από το να μπουν σε αυτό.Πηγή: spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook