Αυτοί είναι οι 15 γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου που παραιτήθηκαν

αυτοί-είναι-οι-15-γιατροί-του-νοσοκομείο-1015357

Στο πλευρό της γιατρού Ελένης Ιωαννίδου που απειλείται με πειθαρχική δίωξη τάσσονται οι παραιτηθέντες γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν συμφωνούν με το γεγονός ότι το θέμα οδήγησε σε πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις – Επιμένει στην πειθαρχική δίωξη το ΔΣ του νοσοκομείου.

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι παραιτηθέντες γιατροί, «δεν επιθυμούμε την δημοσιότητα, οφείλουμε να εκφράσουμε την απογοήτευση μας γι’ αυτήν την τροπή και να ξεκαθαρίσουμε ότι η παραίτηση μας πρωταρχικό σκοπό έχει την στήριξη της κ. Ιωαννίδου».

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η Ελένη Ιωαννίδου είναι αξιόλογος άνθρωπος και επιστήμονας και οι ενέργειες της αποσκοπούν στην «ασφαλή και επαρκή περίθαλψη των συμπολιτών μας, κάτι για το οποίο παλεύουμε κι εμείς και διεκδικούμε μαζί της, ότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για το νοσοκομείο μας» ενώ υπογραμμίζουν ότι όσοι παραιτήθηκαν προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς και κομματικούς χώρους.

Αναλυτικά κείμενο των 15 γιατρών με τα ονόματά τους:

«Αντιληφθήκαμε προς εκπληξη μας ότι η όλη κατάσταση όπως εξελίσσεται με αφορμή την ενέργεια της κ Ιωαννίδου, να έχει λάβει τις διαστάσεις κομματικής αντιπαράθεσης εντός και εκτός του νοσοκομείου.

Παρά το ότι δεν επιθυμούμε την δημοσιότητα, οφείλουμε να εκφράσουμε την απογοήτευση μας γι αυτήν την τροπή και να ξεκαθαρίσουμε ότι η παραίτηση μας πρωταρχικό σκοπό έχει την στήριξη της κ Ιωαννίδου, κυρίως όσον αφορά την επαπειλούμενη πειθαρχική της δίωξη την οποία θεωρούμε άτοπη και άδικη.

Η κ Ιωαννίδου είναι αξιόλογος άνθρωπος και επιστήμονας και το έργο της στο ΓΝΡ αξίζει την αναγνώριση και τον σεβασμό όλων μας. Οι ενέργειες της πάντα και τώρα αποσκοπούν στην ασφαλή και επαρκή περίθαλψη των συμπολιτών μας, κάτι για το οποίο παλεύουμε κι εμεις και διεκδικούμε μαζί της, ότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για το νοσοκομείο μας.

Όλοι εμεις που έχουμε υποβάλλει την παραίτηση μας ανήκουμε σε διαφορετικούς πολιτικούς -κομματικούς χώρους, αλλά κοινός μας στόχος είναι η διεκδίκηση για το πάντα »παραγκωνισμένο» νοσοκομείο του νομού μας».

Στουπής Ιωάννης ογκολόγος

Ζενιώδη Μαριλένα παθολόγος

Ιωαννίδου Ελένη παθολόγος

Μαρκάκης Χαράλαμπος εντατικολόγος

Σαμιώτης Ηλίας εντατικολόγος

Καμπουράκη Δέσποινα εντατικολόγος

Πεντάρη Αναστασία εντατικολόγος

Κυρίτση Αικατερίνη εντατικολόγος

Νταουντάκη Ειρήνη νεφρολόγος

Πάσσαμ Ανδρέας νεφρολόγος

Περυσινάκη Γαρυφαλιά νεφρολόγος

Παπαδάκη Παναγιώτα νεφρολόγος

Σαριδάκης Ιωάννης ακτινολόγος

Βρανάκης Γεώργιος χειρουργος

Νεονάκη Πελαγία παιδίατρος

Με αφορμή τις παραιτήσεις των γιατρών, η διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «η παθολογική κλινική, όπως και η κάθε κλινική δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός και ανήκει στους πολίτες του Ρεθύμνου».

Στην ανακοίνωση η διοίκηση του νοσοκομείου επιμένει να κλείνει τα μάτια στο πρόβλημα και τονίζει για μία ακόμη φορά πως το ζήτημα έγκειται στο γεγονός της δημοσιοποίησης του «κλεισίματος» της Παθολογικής Κλινικής, χωρίς να έχει την εξουσιοδότηση ή την αρμοδιότητα.

Τέλος ανακοίνωσε ότι η απόφαση για το πειθαρχικό θα ληφθεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου.

One thought on “Αυτοί είναι οι 15 γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου που παραιτήθηκαν

  1. Μια ζωή γλύφουν και παίρνουν εντολές και καλύπτωντε από τον κομπογιαννίτης τον Ξανθό. Έχουν με τρέψει το νοσοκομείο σε μέσο εκβίασης της κυβέρνησης και το μόνο που τους ενδιαφέρουν είναι τα συνδικαλιστικά και έχουν γράψει την υγεία του κόσμου στα παπούτσια τους. Έχουν καταστρέψει το ΓΝ του Ρεθύμνου και μόνο ανακούφιση και ελπίδα φέρνει η παραίτηση και το ξεκούμπισμα τους από το νοσοκομείο, ισως έτσι το νοσοκομείο να ξαναγίνει νοσοκομείο και αυτά τα σκουπίδια να πάνε στη Κούβα η στη Βενεζουέλα να δουλέψουν για 80 ευρώ το μήνα. Ότι πιο χειρότερο στην ιατρική ήταν μαζεμένο εκεί στο Γ Ν Ρ. Δόξα τω θεω που απολυμάνθηκα με τις παραιτήσεις των κομπογιανίτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook