Αυτό το τσάι σας βοηθά να κρατήσετε μακριά τα περιττά κιλά

H προσπάθεια για μια αψεγάδιαστη και καλλίγραμμη σιλουέτα δεν είναι ποτέ εύκολη. Τακτικές προπονήσεις, σωστή διατροφή και καλός ύπνος, είναι μερικοί από τους καθοριστικούς παράγοντες της φυσικής κατάστασης και της εξωτερικής εικόνας, όμως υπάρχουν και κάποια μικρά μυστικά, τα οποία αν τα υιοθετήσεις, θα μπορέσεις να ενισχύσεις τα αποτελέσματα και να φτάσεις σε ένα αρκετά καλό στάδιο, καταπολεμώντας μάλιστα πιο εύκολα το λίπος.

Ανάμεσα σε αυτά τα μυστικά βρίσκεται και το τσάι. Σίγουρα όχι οποιοδήποτε είδος, μιας και καθένα είναι γνωστό για τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει. Αναφέρομαι στο τσάι barberry, ένα από τα σπουδαιότερα βότανα της φύσης. Το συγκεκριμένο, περιέχει μια σημαντική ουσία τη βερβερίνη, η οποία σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, μπορεί να προλάβει μέσα από τη δράση της την αύξηση βάρους. Αυξάνει την απορρόφηση των υδατανθράκων για ενέργεια και όχι για την αποθήκευση λίπους.

Ακόμη, είναι ένα βότανο γνωστό για την ικανότητά του να θεραπεύει το άγχος, ενώ παράλληλα βοηθά στην καταπολέμηση του τσιμπολογήματος που προκύπτει από το στρες και οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους. Βοηθά στη βελτίωση της πέψης και στην ενίσχυση του μεταβολισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ