Αυτό είναι το σχέδιο για το κέντρο των Χανίων: Ποιες αλλαγές φέρνει σε δρόμους, πεζοδρόμια – Νέος ποδηλατόδρομος | Photos

Παρουσίαση του τελικού σχεδίου για την ανάπλαση των δρόμων του αστικού κέντρου των Χανίων, έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στην αναλυτική παρουσίαση για το έργο από τους εργαζόμενους στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων, σκοπός είναι να λυθούν τα προβλήματα στο αστικό κέντρο της πόλης, από άποψη κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών.

Στόχος σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να περιοριστεί η κίνηση οχημάτων, με μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας στις οδούς Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Σκαλίδη και η ένωση με την Πειραιώς.Μάλιστα η παρέμβαση στοχεύει στο να διαπλατυνθούν τα πεζοδρόμια, καθώς και να δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι κατά μήκος των παραπάνω οδών, ενώ με την συγκεκριμένη ανάπλαση, δίνεται παράλληλα προτεραιότητα στην κίνηση των μέσων μαζικής μεταφοράς εντός του αστικού κέντρου.

Δείτε αποσπάσματα από την μελέτη για τους κεντρικούς δρόμους:

Ποδηλατόδρομος

Για την κατασκευή ποδηλατόδρομου, η μελέτη αναφέρει ότι θα ακολουθηθεί η τεχνική του «Διαδρόμου Ποδηλάτων-Cycle Track», δηλαδή θα τοποθετηθεί διαχωριστική νησίδα σε όλο το μήκος του οδοστρώματος στο ύψος του δρόμου και θα χρησιμοποιηθεί η κατάλληλη σήμανση αλλά και συχνά ανοίγματα.

Δείτε τις διαστάσεις δρόμων-πεζοδρομίων-ποδηλατοδρόμων σε αντιπαραβολή του τι ισχύει σήμερα και τι θα ισχύσει μετά την παρέμβαση:Οι εργαζόμενες στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων, τόνισαν ότι όλη η λογική για την ανάπλαση των κεντρικών δρόμων των Χανίων κινείται γύρω από την “εγκατάλειψη” χρήσης του αυτοκινήτου για τη μετακίνηση στο κέντρο και αντίθετα, τη χρήση ποδηλάτου αλλά και με τα πόδια.Την ομάδα μελέτης στελεχώνουν:

 • Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Χανίων, τμήμα μελετών: Π.Βακάλης πολιτικός μηχ., προϊστάμενος τμήματος | Μ.Μαρινάκη τοπογράφος μηχ., Α.Παπαδάκη αρχιτέκτων μηχ. Ε.Παρασκάκης μηχανολόγος μηχ. 
 • Τμήμα Καθαριότητας και Πρασίνου Δήμου Χανίων 
 • Τμήμα ηλεκτροφωτισμού και κυκλοφοριακών θεμάτων Δήμου Χανίων 
 • Επιστημ. Συνεργάτης: Μαρίνα Μιχαηλίδου αρχιτέκτων μηχ. 
 • Τεχνική υποστήριξη: Μαριάννα Τσίτουρα , αρχιτέκτων μηχ.

zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
  Ο ΣΕΛΦΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΟΨΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
  (ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΠΕΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΜΠΟΣΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ.)
  ΑΝΤΙ ΖΑΡΠΑΚΙΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΤΟΝ ΣΕΛΦΟΔΗΜΑΡΧΟ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ:
  https://www.youtube.com/watch?v=2-gSyuhYyE8
  Υ.Γ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΝΙΟΛΟΥΠΟΛΗΣ ΑΛΛΑ Η ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ.

 2. Ο Μουσκαρος στηρίζει το Δημαρχο και θα ειναι απο μια μπαντα να σκα στα γελια με τους τζιπακηδες που δεν θα εχουν να παρκαρουνε πια στη Τζανακακη!!!Περπατηστε και λιγο μπρε!!!!χα χα χα

  Στην αρχη ειναι ο Σημαντξρης εχει καιρο μπροστα του να κανει πραξη αυτα που σχεδιαζει,ο προηγουμενος τι εκανε τοσα χρονια ;;;

  Σκουλακη να εισαι καλα εκεια που στεκεις!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ