Αυτό είναι το πρώτο βίντεο που ανέβηκε ποτέ στο Youtube

αυτό-είναι-το-πρώτο-βίντεο-που-ανέβηκε-1361034

Έχουν περάσει 16 χρόνια από τότε που το Youtube έκανε την παρθενική του εμφάνιση με έναν μάλλον ανορθόδοξο τρόπο. Ήταν 23 Απριλίου του 2005, όταν ο Τζαγουέντ Καρίμ, μετέπειτα συνιδρυτής της πιο διάσημης εφαρμογής με δισεκατομμύρια χρήστες, βρέθηκε στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο.

Ο νεαρός τότε Τζάγουεντ στάθηκε μπροστά στην κάμερα του Γιάκοφ Λαπίτσκι και στο βίντεο που δημιούργησαν και στη συνέχεια ανέβασαν στη βάση της ιστοσελίδας, δείχνει ενθουσιασμένος με τις μακριές προβοσκίδες των ελεφάντων που είναι ακριβώς πίσω του.

Το βίντεο με τον τίτλο «Me at the zoo» διαρκεί μόλις 18 δευτερόλεπτα, ενώ είναι κακής ποιότητας κι εδώ που τα λέμε και θεματολογικά δεν είναι και κάτι αξιόλογο. Αν και λόγω της ιστορικής του σημασίας, σήμερα μετράει εκατομμύρια, προβολές, έχει περισσότερα από 5 εκατ. likes, ενώ τα σχόλια έχουν ξεπεράσει τα 10, 8 εκατ.

Άλλωστε, το ερασιτεχνικό αυτό βίντεο αποτέλεσε την αρχή μιας μεγάλης ιντερνετικής επανάστασης, φέρνοντας το Youtube στη ζωή μας για τα καλά.
O Καρίμ, λίγους μήνες μετά εγκατέλειψε την εταιρεία – που ήταν ακόμη στην αρχή – προκειμένου να κάνει το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Το 2006, όταν η Google απέκτησε το YouTube, ο Καρίμ έλαβε 137.443 μετοχές στην εταιρεία αξίας περίπου 64 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως αναφέρει το businessinsider.com, ο Καρίμ αργότερα ίδρυσε την εταιρεία Youniversity Ventures, η οποία έχει επενδύσει σε διάφορες εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της Airbnb.

Δείτε παρακάτω ποιο είναι το πρώτο βίντεο στο Youtube:

baby.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook