Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο μέρος για να καθίσετε σε ένα αεροπλάνο λόγω κορονοϊού

αυτό-είναι-το-πιο-επικίνδυνο-μέρος-για-1270106

Τα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού τηρούνται σχολαστικά από τις αεροπορικές εταιρείες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πλέον η μετάλλαξη δέλτα μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσα σε ελάχιστο χρόνο, όπως η ιλαρά και η ανεμοβλογιά.

Αν είστε από εκείνους που ταξιδεύουν με αεροπλάνο εν μέσω πανδημίας, καλό θα είναι να αποφύγετε την πιο επικίνδυνη θέση του αεροσκάφους, που δεν είναι άλλη από τις θέση στον διάδρομο.

Αν και το κάθισμα στο διάδρομο, προσφέρει μεγαλύτερη άνεση, ειδικά αν είστε ψηλός και θέλετε να απλώσετε τα πόδια σας, καλύτερα να το ξανασκεφθείτε.

Οι αεροσυνοδοί και οι φροντιστές περπατούν συνεχώς δίπλα σας, οι επιβάτες επίσης σηκώνονται και περπατούν στο διάδρομο για να «ξεπιαστούν» ή μιλούν με άλλους επιβάτες για να περάσει η ώρα της πτήσης.

Θέσεις στο αεροπλάνο

Στην πραγματικότητα, περίπου το 80% των επιβατών στις θέσεις του διαδρόμου μετακινούνται κατά τη διάρκεια πτήσεων, σε σύγκριση με το 60% των επιβατών που κάθονται στα μεσαία καθίσματα και το 40% που κάθονται στο παράθυρο, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences.

Αυτή η στενή επαφή με άλλα άτομα διευκολύνει τη μεταφορά των σταγονιδίων της αναπνοής.

Παράθυρο

Αν ψάχνετε για το ασφαλέστερο μέρος για να καθίσετε , σκεφτείτε το κάθισμα του παραθύρου.

Ένα άλλο προνόμιο της θέσης δίπλα στο παράθυρο; Θα έχετε αρκετό χώρο στον εαυτό σας, καθώς πολλές αεροπορικές εταιρείες αφήνουν κενές τις μεσαίες θέσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων.

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook