Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι με την τουαλέτα και δεν πάει το μυαλό σας

αυτό-είναι-το-μεγαλύτερο-λάθος-που-κάν-1473982

Το μπάνιο θεωρείται πως είναι το πιο βρώμικο δωμάτιο του σπιτιού και μπορεί να αποδειχθεί ακόμη κι επικίνδυνο για την υγεία. Γιατί μπορεί εσείς να το καθαρίζετε τακτικά και σχολαστικά, όμως, κάποιες μικρές καθημερινές συνήθειες είναι αυτές που αποδεικνύονται… επικίνδυνες.

Για παράδειγμα, με την τουαλέτα σχεδόν όλοι κάνουν το μεγαλύτερο λάθος και δεν πάει καν ο νους ποιο είναι αυτό. Ένα λάθος που μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο. Ποιο είναι αυτό;

Τραβάμε το καζανάκι έχοντας ανοιχτό το καπάκι της λεκάνης. Σύμφωνα, με παλαιότερη έρευνα, σε αυτή την περίπτωση, σηκώνεται ένα νέφος βακτηρίων που εγκαθίσταται στις παρακείμενες επιφάνειες.

Η μελέτη είχε διενεργηθεί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα πως τα επικίνδυνα βακτήρια μπορούν να εκτοξευτούν μέχρι και 25 εκατοστά πάνω από το κάθισμα της λεκάνης και να πέφτει στις γύρω επιφάνειες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κάποια από τα βακτήρια μπορούν να παραμείνουν ενεργά στην επιφάνεια τους καθίσματος μέχρι και 1,5 ώρα. Επιπλέον, σε αυτό το διάστημα μπορούν να μεταφερθούν και σε άλλες επιφάνειες του μπάνιου, όπως το πάτωμα ή ο νιπτήρας.

Γι’ αυτό και όπως τονίζουν οι ειδικοί, κάθε φορά που τραβάτε καζανάκι θα πρέπει να έχετε κλειστό το καπάκι.

baby.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook