Αυτό είναι το κόλπο για να κλειδώσεις και να ξεκλειδώσεις το αυτοκίνητό σου από μακριά

αυτό-είναι-το-κόλπο-για-να-κλειδώσεις-κ-1618277

Η περιορισμένη εμβέλεια του ασύρματου κλειδιού ενός αυτοκινήτου δεν αποτελεί πρόβλημα, μιας και υπάρχουν τρικ που μπορούν να κάνουν τη διαδικασία κλειδώματος και ξεκλειδώματος ακόμα ευκολότερη.

Σημαντικά πιο εύκολη έχει καταστήσει τη ζωή των οδηγών το ασύρματο κλειδί του αυτοκινήτου, το οποίο επιτρέπει το κλείδωμα/ξεκλείδωμα του οχήματος από απόσταση.

Το σύστημα εισόδου στο αυτοκίνητο δίχως κλειδί προσφέρει σημαντική χείρα βοηθείας στους οδηγούς και ειδικά σε εκείνους που έχουν παρκάρει το όχημά τους σε ένα μέρος με χαμηλό φωτισμό, αλλά και σε όσους έχουν τα χέρια τους πιασμένα με αποσκευές, ψώνια κ.ο.κ.

Όπως, βέβαια, είναι κατανοητό, το ασύρματο κλειδί των αυτοκινήτων έχει συγκεκριμένη εμβέλεια που ανέρχεται γύρω στα 20 μέτρα. Η εν λόγω εμβέλεια ναι μεν είναι ικανοποιητική, αλλά μπορεί να αποδειχθεί «φτωχή» αν έχουμε απομακρυνθεί πολλά μέτρα και διαπιστώσουμε ότι έχουμε ξεχάσει να κλειδώσουμε το όχημά μας και επομένως πρέπει να επιστρέψουμε πίσω ώστε να «πιάσει» το κλειδί.

Η περιορισμένη εμβέλεια, ωστόσο, του αυτοκινήτου είναι κάτι το οποίο μπορεί να λυθεί, μέσω τριών ιδιαίτερα απλών τρικ που σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

Ο πρώτος τρόπος είναι να κρατήσουμε το κλειδί κοντά σε ένα μεταλλικό αντικείμενο (όπως είναι ένας στύλος οδοφωτισμού) το οποίο λειτουργεί ως κεραία, αυξάνοντας την εμβέλεια του κλειδιού.

Το ίδιο αποτέλεσμα επιτυχάνουμε αν χρησιμοποιήσουμε ένα μικρό μεταλλικό αντικείμενο (όπως ένα χάλκινο σύρμα ή μία μεταλλική ράβδο) και τυλίξουμε με αυτό το ασύρματο κλειδί του αυτοκινήτου μας.

Τέλος, υπάρχει ένα ακόμα τρικ στο οποίο είχε αναφερθεί πριν από αρκετά χρόνια η έγκυρη εφημερίδα New York Times, προκαλώντας την έκπληξη εκατοντάδων οδηγών.

Ακουμπάς το μεταλλικό τμήμα του κλειδιού στο σαγόνι σου και πατάς το κουμπί του ξεκλειδώματος. Ειδικότερα, μιλώντας στη New York Times, ο Tim Pozar, ραδιομηχανικός της Silicon Valley, επισήμανε ότι με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά «ζευγαρώνεις το κλειδί με το κεφάλι σου».

«Με όλα τα υγρά που βρίσκονται μέσα στο κεφάλι, το τελευταίο καταλήγει να γίνει ένας καλός αγωγός που αυξάνει το σήμα του κλειδιού, σύμφωνα με τον Pozar.

carandmotor.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook