Αυτό είναι το φύλλο πορείας για την επιστράτευση των 206 ιδιωτών γιατρών

αυτό-είναι-το-φύλλο-πορείας-για-την-επι-1195237

Στην επιστράτευση 206 ιδιωτών γιατρών, συγκεκριμένων ειδικοτήτων, για έναν μήνα προχωρά η κυβέρνηση προκειμένου να ενισχύσει το ΕΣΥ στην κρίσιμη «μάχη» κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η κίνηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη, καθώς στο κάλεσμα του ανταποκρίθηκε πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών γιατρών.

Οι 206 γιατροί που έχουν ήδη επιλεγεί, είναι παθολόγοι, πνευμονολόγοι και γενικοί γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και ηλικίας κάτω των 60 ετών. Όπως είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 «η επίταξη υπηρεσιών είναι για έναν μήνα και με υπουργική απόφαση θα ορίζεται το ύψος της αποζημίωσης γι’ αυτούς τους ιατρούς για αυτόν τον μήνα. Θα λάβουν την αποζημίωση του Επιμελητή Β΄ με τον βαθμό του οποίου θα ενταχθούν στο σύστημα».

Οι συγκεκριμένοι γιατροί έχουν δικαίωμα να διατηρήσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους ενώ καλύπτονται νομικά από τις ισχύουσες διατάξεις για τους ιατρούς του Ε.Σ.Υ, συνεπώς δεν έχουν ατομική αστική ευθύνη έναντι τρίτου (ασθενή ή συγγενών του), όπως έχει γνωμοδοτήσει σχετικά και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Τα φύλλα πορείας παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ το πρωί και στη συνέχεια διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα. Θα επιδοθούν εντός 24ωρου από αστυνομικούς στις διευθύνσεις που έχουν δηλώσει οι γιατροί στους Συλλόγους των οποίων αποτελούν μέλη. Όπως βλέπετε, στο έγγραφο αναφέρονται εκτός από τα στοιχεία του γιατρού και το νοσοκομείο όπου θα πρέπει να παρουσιαστεί καθώς και η ημερομηνία παρουσίασης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Ά 47) η άρνηση παραλαβής και η παράλειψη εκτέλεσης των ως άνω υποχρεώσεων τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook