Αυτό είναι το εργαλείο που πρέπει να έχουμε όλοι στο αυτοκίνητό μας

αυτό-είναι-το-εργαλείο-που-πρέπει-να-έχ-1568413

Ένα μικρό πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί στο αυτοκίνητο μας στη «μέση του πουθενά» ή ακόμη και η πιο απλή εργασία συντήρησης μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη, αν δεν έχουμε μαζί μας τα σωστά εργαλεία.

Όλοι οι κάτοχοι αυτοκινήτου που έχουν μια έφεση στο κάνουν οι ίδιοι εργασίες στον τετράτροχο «σύντροφο» τους έχουν συνήθως ένα πλήρες σετ από εργαλεία και κλειδιά, το οποίο και τιμούν δεόντων ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι υπόλοιποι οδηγοί αρκούνται συνήθως στην όποια εργαλειοθήκη που εφοδιάζει ο κατασκευαστής το μοντέλο από το εργοστάσιο, ενώ εκείνοι που ψάχνονται λίγο παραπάνω προσθέτουν σε αυτή και μερικά ακόμη εργαλεία που θα μπορούσαν να τους φανούν χρήσιμα σε περίπτωση ανάγκης.

Για όλους τους παραπάνω που θέλουν να μειώσουν τον όγκο των εργαλείων που έχουν στο πορτμπαγκάζ αλλά και για εκείνους που δεν θέλουν να ψάχνουν κάθε φορά διαφορετικό κλειδί για να λύσουν κάτι, τη λύση έρχεται να προσφέρει το κλειδί γενικής χρήσης ή «πασπαρτού».

Με το περίεργο σχήμα των κεφαλών του, το κλειδί πασπαρτού δίνει τη δυνατότητα σε αυτόν που το κρατάει να λύσει και να δέσει διαφορετικής διαμέτρου βίδες και παξιμάδια χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να αλλάζει κλειδί.

Με την παρουσία του κλειδιού πασπαρτού στην εργαλειοθήκη του αυτοκινήτου περιορίζεται σημαντικά και το ρίσκο να λείπει το κλειδί που χρειαζόμαστε, ένα ρίσκο που αφορά κυρίως τους οδηγούς που δεν ασχολούνται οι ίδιοι με το αυτοκίνητό τους με αποτέλεσμα να την πατάνε τις περισσότερες φορές στις πιο κρίσιμες στιγμές.

Βέβαια το μακρόστενο εξαγωνικό σχήμα της κεφαλής του εν λόγω κλειδιού παρουσιάζει συμβιβασμούς αναφορικά με την αντοχή του έναντι των παραδοσιακών κλειδιών. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για την απόκτησή του, αφού ούτως ή άλλως αναφερόμαστε σε ελαφριές εργασίες και σε αντίστοιχες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Αποτρεπτικό δεν είναι ούτε το κόστος απόκτησής του αφού μπορείτε να το βρείτε και στην ελληνική αγορά σε πολύ προσιτές τιμές. Για παράδειγμα το κόστος του πασπαρτού κλειδιού για βίδες και παξιμάδια διαμέτρου από οχτώ (8) έως και 22 χιλιοστά (8-22) κυμαίνεται μεταξύ 10 και 20 ευρώ και η παρουσία του στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου μας αντικαθιστά τέσσερα διαφορετικά συμβατικά κλειδιά.

Τέλος, για εξοικονόμηση διαθέσιμων αποθηκευτικών χώρο το κλειδί γενικής χρήσης θα φανεί ακόμη πιο χρήσιμο στους μοτοσικλετιστές και τους ποδηλάτες αλλά και σε εκείνους που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά πατίνια για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

carandmotor.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook