Αυτό είναι το χαρακτηριστικό που ψάχνουν στον νέο τους σύντροφο όσοι βγαίνουν ραντεβού

αυτό-είναι-το-χαρακτηριστικό-που-ψάχν-1187109

Αν νομίζεις ότι αυτό που ψάχνουν οι daters το 2022, είναι η συμβατότητα, η γοητεία ή απλώς τα ζυγωματικά, τότε απέχεις αρκετά από την πραγματικότητα.

Το πιο σημαντικό όταν βγαίνεις ραντεβού με κάποιον είναι να ξέρεις τι ακριβώς θέλεις. Σύμφωνα με στοιχεία του Match το 90% όσων ατόμων έβγαιναν ραντεβού το 2020, έθεταν ως προτεραιότητα τη φυσική έλξη και δεν προκαλεί καθόλου έκπληξη.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, από τότε μέχρι σήμερα, τα πράγματα άλλαξαν αρκετά αφού η πανδημία μάλλον μας έκανε να σκεφτούμε διαφορετικά. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Match, το 78% των daters ψάχνει ένα και μοναδικό χαρακτηριστικό για να κάνει σχέση και αυτό δεν είναι άλλο από τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του VeryWellMind, η συναισθηματική νοημοσύνη ορίζεται ως «η ικανότητα κάποιου να αντιλαμβάνεται, να ελέγχει και να αξιολογεί τα συναισθήματα τόσο τα δικά του, όσο και των άλλων». Οι βασικοί πυλώνες της είναι η ενσυναίσθηση, η ευθύνη των πράξεων σου, η επίδειξη αυτεπίγνωσης και η ικανότητα του να θέτεις όρια.

Όπως περιγράφει η life και business coach Puja McClymont στο Stylist: «Όταν βγαίνουμε ραντεβού, συνήθως θέλουμε ο άλλος να είναι ευγενικός μαζί μας και να δείχνει ότι μας καταλαβαίνει. Η συναισθηματική νοημοσύνη θα κάνει το άτομο που έχουμε βγει μαζί του, να μη μας κρίνει εύκολα ενώ μέσω αυτού, θα θέλει να μας γνωρίσει καλύτερα και να κατανοήσει συμπεριφορές μας».

Η συναισθηματική νοημοσύνη, σύμφωνα με τον Daniel Goleman είναι συνυφασμένη με την επιτυχία του ανθρώπου στη ζωή. Ο όρος συναισθηματική νοημοσύνη αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 1990, και αναφερόταν στην ικανότητα κάποιου να αντιλαμβάνεται, να επεξεργάζεται και να ρυθμίζει τα συναισθήματά του ουσιαστικά και αποτελεσματικά, για τον εαυτό του και τους άλλους και να χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να καθοδηγήσει την σκέψη και τις πράξεις του και να επηρεάσει τους άλλους.

Μάλιστα, οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη έχουν την τάση να βλέπουν τα πράγματα εμπειρικά, να συνεργάζονται με τους άλλους, να αναπτύσσουν πιο στοργικές και ικανοποιητικές σχέσεις όπως επίσης να έχουν και καλύτερες κοινωνικές δεξιότητες γενικά.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook