Αυτό είναι το άγνωστο αξεσουάρ για το αυτοκίνητο που σώζει ζωές

αυτό-είναι-το-άγνωστο-αξεσουάρ-για-το-α-1602818

Έχοντας ιδιαίτερα χαμηλό κόστος, το συγκεκριμένο αξεσουάρ μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο εφόσον χρειαστεί να ακινητοποιήσετε το αυτοκίνητό σας στον δρόμο.

Η κυκλοφορία στο δρόμο επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις -κάποιες εκ των οποίων δυσάρεστες – και επομένως οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο.

Πέρα από την καλή κατάσταση του αυτοκινήτου μας, οφείλουμε να είμαστε εξοπλισμένοι και με κάποια αξεσουάρ που, άλλωστε, είναι υποχρεωτικά από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένα από αυτά είναι και το γνωστό σε όλους μας τρίγωνο ασφαλείας, το οποίο ενδέχεται να αποδειχθεί σωτήριο, εφόσον, το όχημά μας αντιμετωπίσει κάποια βλάβη και απαιτηθεί να το ακινητοποιήσουμε.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην παράγραφο 3 του Άρθρου 29 στον Κ.Ο.Κ., το τρίγωνο τοποθετείται σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων πίσω από το ακινητοποιημένο όχημα.

Αναφορά στην τριγωνική πινακίδα γίνεται και στην παράγραφο του Άρθρου 81 («Μηχανισμοί εξαρτήματα και συσκευές οχημάτων»), όπου επισημαίνονται τα χαρακτηριστικά του τριγώνου, όπως το ότι οι πλευρές πρέπει να είναι κατασκευασμένες από αντανακλαστική ύλη ερυθρού χρώματος, την ίδια ώρα που η πινακίδα πρέπει να είναι κατασκευασμένη κατά τρόπον ώστε να μπορεί να τοποθετείται σταθερά σε κατακόρυφη θέση.

Αναμφίβολα, το τρίγωνο, χάρη στην αντακλαστική του ύλη μπορεί να προειδοποιήσει έγκαιρα τους υπόλοιπους οδηγούς για την αιφνίδια ακινητοποίηση του οχήματός μας σε κάποιο σημείο του δρόμου.

Παρ’ όλα αυτά, κατά τη διάρκεια της νύκτας υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην γίνει εγκαίρως ορατό από τους υπόλοιπους οδηγούς με αποτέλεσμα να προκληθεί κάποιο ατύχημα.

Τις πιθανότητες πρόκλησης ενός δυσάρεστου συμβάντος στην άσφαλτο μειώνουν σε θεαματικό βαθμό κάποια ακόμα πιο εξελιγμένα τρίγωνα, τα οποία είναι φωτιζόμενα.

Πρόκειται για τρίγωνα που πλευρές τους μπορούν να παράγουν είτε παλλόμενο είτε σταθερό φως μέσω τεχνολογίας LED, και ως εκ τούτου καθιστούν το αυτοκίνητό μας πιο άμεσα ορατό.

Παράλληλα, ορισμένα τρίγωνα φέρουν ενσωματωμένη βάση για εύκολη τοποθέτηση ή στήριξη και η φόρτισή τους γίνεται είτε με ηλεκτρικό ρεύμα (υπάρχει θύρα USB), είτε με ηλιακό φως (ενδέχεται να φέρουν μίνι ηλιακό πάνελ).

Η τεχνολογία που φέρουν τα τρίγωνα δεν αυξάνει σημαντικά το βάρος τους, το οποίο δεν υπερβαίνει το μισό κιλό, είναι αδιάβροχα και παραμένουν σταθερά σε ριπές ανέμων που φτάνουν έως και τα 75 χλμ./ώρα.

Το μεγάλο προσόν τους, ωστόσο, δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι αυξάνουν το εύρος ορατότητας για τους άλλους οδηγούς, οι οποίοι μπορούν να τα εντοπίζουν από απόσταση που φτάνει έως και τα 300 μέτρα.

Τέλος, το κόστος τους δεν είναι απαγορευτικό, μιας και στην αγορά διατίθενται φωτιζόμενα τρίγωνα με τιμές περί τα 10 ευρώ.

carandmotor.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook