Αυτή η πόλη ψηφίστηκε ως η γαστρονομική πρωτεύουσα του πλανήτη για το 2022

αυτή-η-πόλη-ψηφίστηκε-ως-η-γαστρονομικ-1549601

Οι πόλεις με ιστορία, σπουδαία μουσεία, μεγάλα πάρκα, αλλά και μνημεία παγκοσμίου φήμης καταφέρνουν και προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Ωστόσο ειδική μνεία αξίζουν και οι πόλεις που «γνωρίζουν» από καλό φαγητό. Άλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί που το θεωρούν ως ένα από τα βασικότερα κριτήρια για να επιλέξουν κάποιον προορισμό.

Πού βρίσκεται λοιπόν ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός για το 2022; Σύμφωνα με το Conde Nast Traveller είναι στην Ιταλία και πρόκειται για την Μπολόνια. Η πόλη στην οποία εφευρέθηκε η πασίγνωστη μπολονέζ κατάφερε να πάρει το βραβείο του καλύτερου προορισμού για φαγητό στα Readers’ Choice Awards 2022, που διοργάνωσε η ιστοσελίδα.

Μερικοί γνωρίζουν την Μπολόνια ως «La Rossa», δηλαδή η «κόκκινη», ένα όνομα που πήρε από τις σκουριασμένες αποχρώσεις της μεσαιωνικής παλιάς πόλης της, καθώς και για την αριστερή πολιτική της. Άλλοι πάλι την περιγράφουν ως «La Grossa», δηλαδή η «παχουλή» από το πεντανόστιμο φαγητό που σερβίρουν τα εστιατόριά της.

Αποτελεί την πρωτεύουσα της Emilia Romagna, μιας περιοχής που μας έδωσε παρμεζάνα, τη μορταδέλα και και το βαλσάμικο. Εκεί επίσης μαγειρεύτηκαν για πρώτη φορά τα λαζάνια, τα τορτελίνια και η σπαγκέτι μπολονέζ. Είναι περίεργο, λοιπόν, το γεγονός ότι η Μπολόνια είναι συγκριτικά με τις υπόλοιπες ιταλικές πόλεις κάπως υποτιμημένη. Η Ρώμη, το Μιλάνο και η Βενετία βρίσκονται στις κορυφαίες λίστες με τις πόλεις με τις περισσότερες επισκέψεις της Ευρώπης, καθώς η καθεμία προσελκύει περισσότερους από 10 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Η Μπολόνια, από την άλλη σημείωσε λιγότερες από 1,5 εκατομμύριο αφίξεις το 2019.

Η ώρα αιχμής για τα εστιατόρια στη Μπολόνια είναι γύρω στις 9 μ.μ., όπως ακριβώς και στην Ελλάδα. Λίγο πιο πριν οι Ιταλοί θα πιουν το καθιερωμένο τους απεριτίφ, το οποίο θα τους ανοίξει την όρεξη. Ήδη ετοιμάζουμε βαλίτσες για το επόμενο ταξίδι μας στον ιταλικό βορρά.

plus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook