Εφετείο Χανίων: Αυτή είναι η ποινή του Καλομοίρη για το φονικό στα Ανώγεια | Video

εφετείο-χανίων-αυτή-είναι-η-ποινή-του-κ-1684772

Έσπασαν τα ισόβια στην υπόθεση του διπλού φονικού στα Ανώγεια. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης καταδίκασε τον Μανώλη Καλομοίρη κατά συγχώνευση σε κάθειρξη 18 χρόνων και του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ για την ανθρωποκτονια του Γιώργου Ξυλουρη.

Νωρίτερα, το δικαστήριο είχε δεχθεί το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, πράγμα που σήμαινε ότι στον Μανώλη Καλομοίρη δεν θα επιβάλλονταν πια ισόβια κάθειρξη, αλλά θα είχε ελαφρύτερη ποινή (δείτε ΕΔΩ)

Η απόφαση προκάλεσε αναταραχή στην πλευρά Ξυλουρη, με συγγενείς να αποχωρούν απο τα δικαστήρια ξεκάθαρα δυσαρεστημένοι.

Ο συνήγορος του Μανώλη Καλομοίρη, Διονύσης Βέρρας, επιχείρησε σε δηλώσεις του μετά τη δίκη, να εξηγήσει πώς οδηγήθηκε το δικαστήριο στην απόφαση αυτή και τί ρόλο έπαιξαν τα ελαφρυντικά.

Από τη μεριά τους, οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας, Γέωργιος Κοκοσάλης, Μανώλης Μαρκογιαννάκης, Σπύρος Βρέντζος, Μανώλης Πετρακάκης και Μενέλαος Ξυλούρης, σημειώνουν πως «Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικης Κρητης καταδίκασε κατά πλειοψηφία τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση -όπως κατηγορείτο- καθώς είχε αποφάσισει να αφαιρέσει τη ζωή του Γ. Ξυλούρη απο την αρχή του περιστατικου, όταν και ανέλαβε το όπλο, απορρίπτοντας έτσι τον ισχυρισμό του περί βρασμού ψυχικής ορμής. Η δε ποινή που του επιβλήθηκε είναι, μετά το κατά πλειοψηφία ελαφρυντικό που του αναγνωρίστηκε, η ανώτατη προβλεπόμενη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook