Αυτή είναι η παραλία στην Ελλάδα που κάθε χρόνο έχει «γαλάζια σημαία»

αυτή-είναι-η-παραλία-στην-ελλάδα-που-κά-1495498

Στο φημισμένο για τις φυσικές του ομορφιές Ιόνιο, στην Κεφαλονιά με τις φανταστικές θάλασσες, υπάρχει μια παραλία που δεν μοιάζει με καμία άλλη: Η διάσημη παραλία Ξι. Γιατί την είπαν έτσι; Επειδή, βλέποντας την από ψηλά, μοιάζει να σχηματίζει το συγκεκριμένο γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου! Τόσοι και τόσοι έχουν ερωτευτεί την παραλία «Ξι» για πολλούς λόγους, αλλά δύο είναι οι βασικοί και η αιτία που έχει γίνει τόσο ξακουστή.

Το απίστευτο χρώμα της αμμουδιάς

Ο ένας είναι το απίστευτο χρώμα της αμμουδιάς της, κάτι ανάμεσα σε βαθύ κεραμιδί και σκούρο πορτοκαλί. Κι ο δεύτερος τα ψηλά βράχια που στέκουν από πάνω στην παραλία Ξι στην Κεφαλονιά, σαν να την προστατεύουν, που έχουν την ιδιαιτερότητα να περιέχουν άργιλο.

Γι’ αυτό και πολλές φορές μπορεί να δείτε ακόμη και τους μισούς από τους επισκέπτες της παραλίας να έχουν κάνει μια φυσική μάσκα πηλού, η οποία γίνεται ως εξής: Ανακατεύετε τον γκρίζο άργιλο από τα βράχια με το θαλασσινό νερό και έχετε ένα πρώτης τάξεως φυσικό σπα για το πρόσωπο και το σώμα, και μάλιστα δωρεάν. Όταν απλώσετε τον φυσικό αυτό πηλό στο δέρμα σας και «σφίξει», τον ξεβγάζετε με νερό. Να προσέξετε μόνο γιατί άργιλος υπάρχει και σε ορισμένα σημεία του βυθού και γλιστράει.

Μεγάλη σε μήκος η παραλία Ξι, με ρηχά νερά, άρα ιδανική για διακοπές με οικογένειες με μικρά παιδιά, αλλά με μάλλον δροσερά νερά όπως και όλο το Ιόνιο, είναι στο μεγαλύτερο μέρος της οργανωμένη, με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bars. Κάθε χρόνο της απονέμεται γαλάζια σημαία. Όμως υπάρχει κι ένα κομμάτι της που παραμένει ελεύθερο και όπου μπορείτε να βάλετε τη δική σας ομπρέλα και πετσέτα.

Κι όσοι είστε λάτρεις των θαλασσίων σπορ, να θυμάστε ότι υπάρχει δυνατότητα για jet ski, θαλάσσιο σκι, αλεξίπτωτο θαλάσσης, αλλά και για θαλάσσιο ποδήλατο. Επίσης, σε πολύ κοντινή απόσταση, ακριβώς από πάνω δηλαδή, θα βρείτε ταβέρνες με φρέσκο ψάρι και ντόπιες συνταγές, ενώ υπέροχα είναι και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, με τα μπαλκόνια τους να βλέπουν στο απέραντο γαλάζιο. Τα οποία, μάλιστα, είναι αρκετά πιο οικονομικά συγκριτικά με άλλα πολυσύχναστα σημεία της Κεφαλονιάς. Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, μην ξεχάσετε το κόλπο με το κέρμα στην κατάψυξη.

Τι άλλο να δείτε γύρω από την παραλία Ξι στην Κεφαλονιά

Εάν δεν έχετε το κατάλυμά σας εκεί, μείνετε μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Ο ήλιος που πέφτει στη θάλασσα, σε συνδυασμό με το χρώμα της αμμουδιάς και των βράχων, δημιουργούν ένα τοπίο πραγματικά μαγικό!

Πώς θα φτάσετε στην παραλία Ξι στην Κεφαλονιά. Η παραλία βρίσκεται οκτώ χιλιόμετρα νότια του Ληξουρίου (δηλαδή, περίπου 10 λεπτά με το αυτοκίνητο) και πολύ κοντά στο χωριό Μαντζαβινάτα, στο οποίο επίσης υπάρχουν πολλές επιλογές διαμονής. Θα φτάσετε οδικώς, καθώς ο δρόμος έχει ασφαλτοστρωθεί ήδη από το 1990, ενώ καθημερινά δρομολόγια πραγματοποιούν τα τοπικά ΚΤΕΛ, με στάση ακριβώς δίπλα στην παραλία.

exploringgreece.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook