Αυτή είναι η νέα κομπίνα με αυτοκίνητα από τη Βουλγαρία

αυτή-είναι-η-νέα-κομπίνα-με-αυτοκίνητα-809004

Μια νέα κομπίνα έχουν ανακαλύψει επιτήδειοι για να εισάγουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στην Ελλάδα χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για δασμούς ενώ παράλληλα να τα κυκλοφορούν ανασφάλιστα και παράνομα.

Ο λόγος για τα λεγόμενα αυτοκίνητα «φαντάσματα» που έχουν κατακλύσει σχεδόν όλη την Επικράτεια και κυρίως την επαρχία τα οποία εισέρχονται στην Ελλάδα κανονικά από την Βουλγαρία χωρίς να δηλώνονται στο Τελωνείο εισόδου και στη συνέχεια οι κάτοχοί τους αναζητούν τον υποψήφιο αγοραστή. Ειδικότερα οι επιτήδειοι αγοράζουν τα αυτοκίνητα από τη γειτονική Βουλγαρία και στη συνέχεια εκδίδουν προσωρινές πινακίδες κυκλοφορίας ώστε να μπορέσουν να μεταβούν στην Ελλάδα χωρίς το όχημα να δηλώνεται στη ελληνικό τελωνείο.

Κατόπιν περνούν από τα ελληνικά σύνορα και ενώ οι προσωρινές πινακίδες κυκλοφορίας έχουν ισχύ για μόλις 24 ώρες οι επιτήδειοι τα κυκλοφορούν κανονικά αλλά εντελώς παράνομα καθώς τα οχήματα είναι ανασφάλιστα και άκρως επικίνδυνα σε περίπτωση ατυχήματος.Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε ο εν λόγω επιτήδειος έχει εισάγει ένα Ford C-Max diesel μοντέλο του 2005 το οποίο κινείται κανονικά επί ελληνικού εδάφους με προσωρινές πινακίδες Βουλγαρίας ενώ στο πίσω μέρος του παρμπρίζ έχουν τοποθετήσει αυτοκόλλητα με την ένδειξη «Πωλείται»!

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και το Mercedes A140 το οποίο επίσης έχει εισέλθει στη χώρα μας εδώ και πολλούς μήνες με προσωρινές πινακίδες Βουλγαρίας με σκοπό την πώλησή του.Ωστόσο ο επιτήδειος όπως βλέπεται κινείται κανονικά καθώς γνωρίζει ότι οι Αρχές δεν πρόκειται να τους σταματήσουν και γνωρίζουν τρόπους διαφυγής. Όταν βρει αγοραστή ο επιτήδειος δεν φαίνεται πουθενά στην διαδικασία εισαγωγής του αυτοκινήτου και εκείνος που φαίνεται είναι ο νέος αγοραστής που έχει βρει να πουλήσει το όχημα. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να φαίνεται ότι έχει εισαχθεί από τον νέο αγοραστή στην Ελλάδα και ο επιτήδειος έμπορο δεν φαίνεται πουθενά στην διαδικασία εισαγωγής.

Επίσης στην όλη διαδικασία δεν υπάρχει τιμολόγιο αγοράς καθώς η συναλλαγή φαίνεται ότι έχει γίνει μεταξύ ιδιωτών με αποτέλεσμα να χάνονται και έσοδα κατά τη διαδικασία εκτελωνισμού του οχήματος. Το θέμα των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν και πωλούνται παράνομα στην ελληνική αγορά αποτελεί μάστιγα για τις νόμιμες εμπορίες αυτοκινήτων οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με όλα τα χαράτσια που πρέπει να καταβάλλουν στη χώρα μας και να αντιμετωπίσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό που προκαλούν οι επιτήδειοι που πωλούν ανενόχλητοι αυτοκίνητα «φαντάσματα» στην Ελλάδα.

Η νέα κομπίνα είναι ιδιαίτερα γνωστή ακόμη και σε αλλοδαπούς εργάτες οι οποίοι εργάζονται σε Έλληνες αγρότες και όποτε πηγαίνουν στη χώρα τους επιστρέφουν πίσω με ένα αυτοκίνητο που φέρει προσωρινές πινακίδες Βουλγαρίας και με αυτό τον τρόπο πραγματοποιούν ένα άτυπο εμπόριο οχημάτων χωρίς να δηλώνουν κανένα έσοδο και βέβαια χωρίς να καταβάλουν φόρους και εισφορές…

Πηγή: newsauto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook