Αυτή είναι η νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕΚ | Photos

αυτή-είναι-η-νέα-καλλιτεχνική-διευθύν-823500

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης Α.Ε. Ο.Τ.Α. ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία επιλογής του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, η οποία διεξήχθη σύμφωνα με τα οριζόμενα στη νομοθεσία και κατά τρόπο διαφανή και αξιοκρατικό.

Μετά και τις προσωπικές συνεντεύξεις των οκτώ (8) υποψηφίων συνήλθε, στις 5 Μαρτίου 2019, σε ειδική συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του θεάτρου, για την κατάρτιση του τελικού πίνακα κατάταξης.

Κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κατέθεσε έγγραφο με την αναλυτική βαθμολόγηση του κάθε ενός υποψηφίου για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και στη συνέχεια καταρτίσθηκε ο τελικός πίνακας κατάταξης που επικυρώθηκε ομόφωνα από τα παριστάμενα μέλη του Συμβουλίου και αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του θεάτρου.

Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, η κατάταξη των υποψηφίων πραγματοποιήθηκε βάσει των αναφερόμενων σε αυτήν κριτηρίων αξιολόγησης και συντελεστών βαρύτητας και ο πρώτος στον πίνακα κατάταξης θα είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης Α.Ε. Ο.Τ.Α.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια θα είναι, για την επόμενη τριετία, η σκηνοθέτης κυρία Ευτυχία Θεοδώρου. Κατά του ανωτέρω πίνακα οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση θεραπείας ενώπιον του Δ.Σ. εντός αποκλειστικής προθεσμίας 10 ημερών, η οποία αρχίζει από την επομένη ημέρα της ανάρτησής του.

Το Δ.Σ. του θεάτρου ευχαριστεί όλους τους υποψηφίους οι οποίοι τίμησαν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης με την συμμετοχή τους στη διαδικασία και στη νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια εύχεται καλή δύναμη και δημιουργική καλλιτεχνική θητεία.

Το βιογραφικό της Ευτυχίας (Έφης) Θεοδώρου:

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1980-1986) και Θεατρολογία στο Παρίσι (Université de la Sorbonne Nouvelle – Paris III – D.E.A. d’ Etudes Théâtrales 1986-1990). Μαθήτευσε στη σκηνοθεσία δίπλα στον Αντουάν Βιτέζ και τον Ανατόλι Βασίλιεφ στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες και την Μόσχα.

Ως σκηνοθέτης έχει συνεργαστεί με:

Εθνικό Θέατρο

Φεστιβάλ Αθηνών

ΚΘΒΕ

ΘΟΚ

Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφώνκαθώς και με πολλά επιχορηγούμενα θέατρα (θέατρο Αμόρε, θέατρο της οδού Κεφαλληνίας, θέατρο Σφενδόνη, Απλό Θέατρο, Θέατρο Πορεία, Από Μηχανής Θέατρο)

ανεβάζοντας έργα των:

Ολιβιέ Πυ

Ντοστογιέφσκι

Στρίντμπεργκ

Μπέκετ

Σεφέρη

Άντερσεν

Αγιάμπ Χαν-Ντην

Κεχαΐδη

Σοφοκλή

Μποντ

Καουλέ

Ρεμπώ

Κολτές

Πέτερ Βάις

Τενεσσή Ουίλιαμς

Βασίλη Βασιλικού

Ζαν-Ρενέ Λεμουάν

Ντέα Λοέρ

Βιρβιδάκη

Κλωντέλ

ΙορδανίδουΤο διάστημα 1996-1999 ήταν βοηθός καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Αμόρε. Το 2007 συνεργάστηκε με το Γαλλικό Ινστιτούτο συντονίζοντας μία σειρά συναντήσεων του διευθυντή του θεάτρου Ρον-Πουέν του Παρισιού Ζαν-Μισέλ Ριμπ με προσωπικότητες του ελληνικού θεάτρου με στόχο την προώθηση του ελληνικού θεάτρου στη Γαλλία.

Το διάστημα 2007-2013 υπήρξε Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου στο πλευρό του Γιάννη Χουβαρδά. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της εκπροσώπησε το Εθνικό Θέατρο στις γενικές συνελεύσεις της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης (U.T.E.), της οποίας το Εθνικό Θέατρο έγινε μέλος το 2009.

Δίδαξε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ (2004-2005), συνδιοργάνωσε με το Σάββα Κυριακίδη το μάθημα δραματοποίησης και σκηνοθεσίας λογοτεχνικού έργου στη Δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου (2007-2008) και συμμετέχει στα εργαστήρια υποκριτικής και σκηνοθεσίας που διοργανώνει το BIOS ( 2014-15 και 2015-16). Το Μάιο του 2013 τιμήθηκε από τη Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του «Ιππότη των Γραμμάτων και των Τεχνών».

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook