Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανηφόρα στον κόσμο – Πού βρίσκεται

αυτή-είναι-η-μεγαλύτερη-ανηφόρα-στον-κ-1428985

Αυτός είναι ο δρόμος με τη μεγαλύτερη κλίση στον κόσμο, ο οποίος έχει φυσικά τη δική του θέση στα παγκόσμια ρεκόρ Guinness. Δείτε πού βρίσκεται.

Η μεγαλύτερη ανηφόρα (ή κατηφόρα αν προτιμάτε) είναι η οδός Baldwin και βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα οι αρχές της χώρας την έχουν συμπεριλάβει στα αξιοθέατα αυτής της μακρινής για τα ελληνικά δεδομένα χώρας αφού η κλίση της φτάνει στο εντυπωσιακό 34,8%.

Με λίγα λόγια το παραπάνω σημαίνει ότι για κάθε 100 μέτρα που διανύει κανείς στον συγκεκριμένο δρόμο ανεβαίνει (ή κατεβαίνει) σε υψόμετρο τα 34,8 μέτρα.

Με μήκος που φτάνει τα 350 μέτρα η οδός Baldwin έχασε προσωρινά το status της, ως ο πιο απότομος δρόμος του κόσμου αλλά επέστρεψε θριαμβευτικά στα ρεκόρ Guinness.

Η οδός Baldwin ήταν ο αδιαμφισβήτητος πιο απότομος δρόμος στο κόσμο για πάρα πολλά χρόνια. Μέχρι που το 2019 τον τίτλο διεκδίκησε και κέρδισε και επίσημα ένας άλλος δρόμος στην άλλη μεριά του κόσμου, ο Ffordd Pen Llech που βρίσκεται στην πόλη Harlech της Ουαλίας του Ηνωμένου Βασίλειου.

Ο τίτλος επέστρεψε στην οδό Baldwin τον Απρίλιο του 2020 έπειτα από επανάληψη των μετρήσεων και στις δύο οδούς χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά ως σημείο αναφοράς το μέσο του δρόμου. Έπειτα και από αυτές η διάσημη οδός της Νέας Ζηλανδίας αναβαθμίστηκε στο 34,8% ενώ ο δρόμος στην πόλη της Ουαλίας αποφασίστηκε τελικά ότι έχει κλίση 28,6%, με τους ανθρώπους των ρεκών Guinness να τροποποιούν παράλληλα τις συγκεκριμένες μετρήσεις, σύμφωνα και με τη γνώμη ανεξάρτητων ειδικών.

Αν λοιπόν βρεθείτε κάποτε στη Νέα Ζηλανδία το ανηφόρισμα της Baldwin πρέπει να συμπεριληφθεί σίγουρα στις δραστηριότητες σας. Μέχρι τότε πάρτε μια γεύση από τα ακόλουθα videos.

Πηγή: carandmotor.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook