Αυτή είναι η ιδανική θερμοκρασία για να λούσετε τα μαλλιά σας

αυτή-είναι-η-ιδανική-θερμοκρασία-για-ν-1573713

Εσείς λούζετε τα μαλλιά σας με ζεστό ή κρύο νερό;

To λούσιμο έχει τα δικά του μυστικά. Εκτός από το σωστό σαμπουάν, το κατάλληλο conditioner και την θρεπτική μάσκα, οι ειδικοί τονίζουν ότι σημαντικό ρόλο παίζει και η θερμοκρασία του νερού.

Το νερό είναι ο απόλυτος αφανής ήρωας του λουσίματος και πολλές φορές δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία. Όπως αποδεικνύεται, η θερμοκρασία και η ποιότητα του νερού παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής.

Τι συμβαίνει όταν λούζετε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό;

Το λούσιμο των μαλλιών σας με ζεστό νερό έχει οφέλη. Για παράδειγμα, οι υψηλότερες θερμοκρασίες ανοίγουν τους πόρους, γεγονός που βοηθά το σαμπουάν και άλλα προϊόντα να διεισδύσουν καλύτερα στο τριχωτό της κεφαλής. «Το λούσιμο των μαλλιών σας με ζεστό νερό μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της βρωμιάς, του προϊόντος και της λιπαρότητας πιο αποτελεσματικά από το κρύο νερό», αναφέρει ο expert, Granite στο «Byrdie».

Αν και οι υψηλότερες θερμοκρασίες διευκολύνουν τη διείσδυση των προϊόντων στο τριχωτό της κεφαλής, το ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει από τα μαλλιά τα φυσικά τους έλαια, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και φαγούρα. «Η κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ανάπτυξη και την υγεία των μαλλιών, επομένως ένα ξηρό τριχωτό της κεφαλής με πιτυρίδα μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη των μαλλιών ή να αποδυναμώσει τα νήματα», εξηγεί ο Engelman.

Εκτός από το ξηρό και φαγούρα του τριχωτού της κεφαλής, το λούσιμο των μαλλιών σας με ζεστό νερό μπορεί επίσης να επιδεινώσει καταστάσεις όπως η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα και το έκζεμα.

Σύμφωνα με τον expert Benar, το λούσιμο των μαλλιών σας με ζεστό νερό μπορεί επίσης να μεταμορφώσει την όψη τους: «Όταν χρησιμοποιείτε ζεστό νερό για το λούσιμο, οι θύλακες των τριχών εκτίθενται σε περιβαλλοντική και οξειδωτική βλάβη, που μπορεί να οδηγήσει σε πτώση των μαλλιών. Η τριχόπτωση επιταχύνεται λόγω της χαλάρωσης της λαβής των κατεστραμμένων ριζών των μαλλιών. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πρόωρο γκριζάρισμα», προσθέτει.

Ποια είναι η καλύτερη θερμοκρασία για το λούσιμο των μαλλιών σας;

Οι ειδικοί συνιστούν το λούσιμο των μαλλιών με χλιαρό νερό. Αν θέλετε να αποκομίσετε τα οφέλη ενός λουσίματος με κρύο νερό, συμβουλεύουν να αλλάξετε το νερό σε κρύο προς το τέλος του ντους σας για να κλειδώσετε την υγρασία. Αν όμως έχετε λιπαρά μαλλιά, θα μπορούσατε να τελειώσετε με ένα πιο ζεστό ξέβγαλμα για να αφαιρέσετε τα έλαια και το προϊόν πιο προσεκτικά».

Πώς η ποιότητα του νερού επηρεάζει τα μαλλιά;

Η ποιότητα του νερού μπορεί να επηρεάσει τα μαλλιά – ιδιαίτερα το σκληρό νερό. «Το σκληρό νερό περιέχει μια συσσώρευση μετάλλων όπως ασβέστιο και μαγνήσιο», εξηγεί ο Engelman. «Μπορεί να αφήσει μια μεμβράνη στα μαλλιά που καθιστά πιο δύσκολη τη συγκράτηση της υγρασίας, επηρεάζοντας την όψη των μαλλιών σας και ενδεχομένως να προκληθεί σπάσιμο, καθώς θα αφήσει τα μαλλιά στεγνά».

Το σκληρό νερό έχει τόσο αρνητικό αντίκτυπο στα μαλλιά, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πώς να εξουδετερώσετε τις επιπτώσεις του. Σκεφτείτε λοιπόν σοβαρά να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο νερού για ντους.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook