Αυτή είναι η ελληνική ταινία μικρού μήκους που διεκδικεί το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες

αυτή-είναι-η-ελληνική-ταινία-μικρού-μή-864238

Νύχτα, παλιά Εθνική Οδός. Σ’ ένα ξεχασμένο βενζινάδικο δυο άγνωστοι συναντιούνται για πρώτη φορά. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22.50€. Οσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.

Αυτή είναι η υπόθεση της ταινίας του Βασίλη Κεκάτου “Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς” που διεκδικεί ένα βραβείο, γιατί όχι και το Χρυσό Φοίνικα στο 72ο Φεστιβάλ των Καννών που ολοκληρώνεται στις 25 Μαΐου.

Ο Κεκάτος, που γεννήθηκε το 1991 στην Κεφαλονιά και σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στη σχολή καλών τεχνών του πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου, έκανε την πρώτη του ταινία μικρού μήκους, “Ανάδρομος”, το 2014. Δύο χρόνια μετά, η ταινία του «Zero Star Hotel»,διακρίθηκε στον διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους “What’s Next?” στο Φεστιβάλ του Σάντανς και του χάρισε μια υποτροφία από το Sundance Institute.

Επόμενη ταινία του ήταν η “Σιγή των Ψαριών Οταν Πεθαίνουν”, που έκανε πρεμιέρα στο 71ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο το 2018 και στη συνέχεια προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Σάντανς την επόμενη χρονιά. Μέχρι σήμερα η ταινία παίχτηκε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και βραβεύτηκε ως καλύτερη ταινία στο Φεστιβάλ Βιλερμπάν και ως καλύτερη ταινία Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Φεστιβάλ Δράμας. 

The Distance Between Us and the Sky | Trailer from Vasilis Kekatos on Vimeo.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook