Αυθεντικός Μαραθώνιος 2022: Νικητής ο Χαράλαμπος Πιτσώλης – Πρώτη η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου στις γυναίκες

αυθεντικός-μαραθώνιος-2022-νικητής-ο-χαρ-1565188

Νικητής του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, που έγινε την Κυριακή (13/11), αναδείχθηκε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη και φτάνοντας στο Παναθηναϊκό Στάδιο ύστερα από 2 ώρες, 23 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα.

Αν και μεγάλο φαβορί πριν από τον αγώνα δρόμου ήταν ο Κώστας Γκελαούζος, ο οποίος είχε πετύχει τέσσερις συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωσης, ο Χαράλαμπος Πιτσώλης είχε τα ψυχικά αποθέματα, ακολούθησε την τακτική του και προσπέρασε τον αθλητή του Παναθηναϊκού στα τελευταία χιλιόμετρα, φτάνοντας έτσι πρώτος στον τερματισμό.

Ως εκ τούτου, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κώστας Γκελαούζος – φανερά εξαντλημένος – σε 2 ώρες, 24 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα. Ακόμα, στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Κώστας Σταμούλης ο οποίος κάλυψε την απόσταση των 42,195 χιλιομέτρων σε 2 ώρες, 25 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα.

Χαράλαμπος Πιτσώλης: «Αφιερώνω το μετάλλιο στη γυναίκα μου»

Πάντως, στις πρώτες δηλώσεις μετά τη νίκη του στον φετινό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο Χαράλαμπος Πιτσώλης – μεταξύ άλλων – ανέφερε: «Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Η τακτική μου πήγε καταπληκτικά. Η αλήθεια είναι λόγω ζέστης αρχίσαμε αργά, στα πρώτα 10 χιλιόμετρα. Ακολούθησα, όμως, την τακτική μου. Όταν είδα μπροστά μου τον Κώστα Γκελαούζο σκέφτηκα «αποκλείεται να είναι μπροστά μου» και εκείνη τη στιγμή πίστεψα στη νίκη».

Επίσης, ο νικητής του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας πρόσθεσε: «Η γυναίκα μου θα μου δώσει το μεγαλύτερο μετάλλιο σε λίγους μήνες, επομένως αφιερώνω το μετάλλιο σ’ εκείνη».

Νικήτρια η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου στις γυναίκες

Αν και η Ουρανία Ρεμπούλη προπορεύτηκε στο μεγάλυτερο μέρος του αγώνα, νικήτρια του φετινού Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας αναδείχθηκε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου με χρόνο 2 ώρες, 46 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο.

Είναι, μάλιστα, η πρώτη μεγάλη νίκη της αθλητικής καριέρας της.Επίσης, δεύτερη τερμάτισε η Κατερίνα Ασημακοπούλου σε 2 ώρες, 50 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα, με τρίτη την Ουράνια Ρεμπούλη που επέστρεψε στους αγώνες και διένυσε τα 42,195 χιλιόμετρα σε 2 ώρες, 50 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα.

Ποιοι οι νικητές των 5 χιλιομέτρων

Ακόμα, την Κυριακή (13/11), διεξήχθη ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων, με τον Νέστορα Κολιό να αναδεικνύεται νικητής στους άνδρες ύστερα από 14 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα. Επίσης, στις γυναίκες, η Μαρία Κάσσου πέτυχε ρεκόρ διοργάνωσης αφού διένυσε την απόσταση σε 16 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα.

ieidseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook