Αυθεντικό Πάσχα στην Κρήτη – Το πολυβραβευμένο βίντεο του Θοδωρή Παπαδουλάκη για την Περιφέρεια Κρήτης

αυθεντικό-πάσχα-στην-κρήτη-το-πολυβρ-1412347

Η ανοιξιάτικη Κρήτη ξεκίνησε από τις αρχές του Μάρτη να υποδέχεται τους επισκέπτες της από όλο τον κόσμο. Κορυφαία και ξεχωριστή περίοδος, η γιορτή της Ζωής.

Η Κρήτη προετοιμάζεται να ζήσει την κατανυκτική ατμόσφαιρα και τις επιβλητικές εικόνες της Μεγάλης Εβδομάδας, μέσα από την ορθόδοξη παράδοση. Το Πάσχα στην Κρήτη αναβιώνει μυσταγωγικά στις εκκλησίες των πόλεων και των χωριών, στα μοναστήρια και τα εξωκλήσια του νησιού, το Πάθος και την Ανάσταση που συνδέονται με τις εικόνες της καθημερινότητας των ανθρώπων της Κρήτης.

Η προετοιμασία, η προσμονή, τα παραδοσιακά πασχαλινά γλυκά, οι λεμονανθοί στον Επιτάφιο, η περιφορά στα φροντισμένα δρομάκια των χωριών, η Ανάσταση και το φως τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου κάνουν το Πάσχα στην Κρήτη μια μοναδική εμπειρία για ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Οι καλές καιρικές συνθήκες που συνήθως επικρατούν στην Κρήτη την περίοδο αυτή δίνουν την ευκαιρία για εξορμήσεις στις πλαγιές των βουνών ή στις παραλίες του νησιού, όπου πραγματικά η φύση συνεορτάζει και η Άνοιξη στέλνει το μήνυμα της αναγέννησης και της ελπίδας.

H Κρήτη σας προσκαλεί να ζήσετε ένα αυθεντικό Πάσχα.

Δείτε εδώ το πολυβραβευμένο, σε Ελλάδα και εξωτερικό, βίντεο της Περιφέρειας Κρήτης που έχει τη σφραγίδα του σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη, παραγωγή Indigoview – Creative Media Productions:

3 thoughts on “Αυθεντικό Πάσχα στην Κρήτη – Το πολυβραβευμένο βίντεο του Θοδωρή Παπαδουλάκη για την Περιφέρεια Κρήτης

  1. Ετσι γιορταζετε εσεις το Πασχα στα Ρουματα?

    Τωρα αν ερθει ο τουριστας και ψαχνει αυτα που βλεπει στο βιντεο, τα τραπεζια μπροστα στα μοναστηρια και δεν τα βρισκει αυτος θα φταιει να ριχνει καντηλια?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook