Αυθαίρετα επιτόκια, ψευδή εξώδικα και εκφοβισμό δανειοληπτών από fund καταγγέλλουν 87 δικηγόροι

Βαρύτατες καταγγελίες για τις εισπρακτικές πρακτικές της εταιρίας “doValue Greece“, για τις οποίες υποστηρίζουν ότι μπορεί να ενέχουν μέχρι και ποινική υπόσταση, κατέθεσαν 87 δικηγόροι από όλη τη χώρα στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν, η εταιρία αυτή, η οποία έχει αναλάβει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Eurobank, φέρεται: Να μη σέβεται δικαστικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί βάσει του νόμου Κατσέλη, να ζητάει από δανειολήπτες να μην απευθύνονται σε δικηγόρους και να προσφεύγει σε τεχνάσματα που οδηγούν δανειολήπτες να χάσουν τις όποιες πιθανότητες ρύθμισης των δανείων τους. 

Οι 87 νομικοί, εκ των οποίων μάλιστα 6 είναι από την Κρήτη, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι υπάλληλοι της εταιρίας αυτής στέλνουν εξώδικα σε δανειολήπτες που έχουν μπει στην προστασία του νόμου Κατσέλη και μάλιστα τηρούν πιστά τις πληρωμές τους, με στόχο να τους εκφοβίσουν πως έχουν χάσει προθεσμίες, πιέζοντας με αυτόν τον τρόπο να υπογράψουν συμβάσεις ή να καταβάλουν χρήματα που δεν υποχρεούνται.

Οι δικηγόροι υποστηρίζουν ακόμα, ότι η εταιρία αυτή υπολογίζει αυθαίρετα και παράνομα τα επιτόκια δανείων, τα οποία έχουν οριστεί με δικαστικές αποφάσεις χωρίς να παρέχει καμία εξήγηση. Ταυτόχρονα, εμφανίζεται να ζητάει από τους δανειολήπτες να παραιτηθούν από εκκρεμείς αιτήσεις που μπορεί να έχουν για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη αλλά και από οποιαδήποτε άλλη διαδικασία στρέφεται κατά της εταιρίας τους. Αν όμως ο δανειολήπτης προσκομίσει τέτοια δήλωση, δεν τη δέχεται, λένε οι νομικοί, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνεται η ρύθμιση και οι πολίτες να κινδυνεύουν να χάσουν την κύρια κατοικία τους. 

Τονίζουν ακόμα, ότι υπάλληλοι της “doValue Greece” φέρονται να προτρέπουν τους δανειολήπτες να μην απεθύνονται σε δικηγόρους, ακόμα και για εκπροσώπηση σε δικαστήριο. Υποστηρίζουν ότι η εταιρία αυτή δεν απαντά για μήνες σε οποιαδήποτε έγγραφα αιτήματα, ενώ η ίδια ενοχλεί τους δανειολήπτες γραπτά, με εξώδικα ή και τηλεφωνικά, εκτός των ορίων που βάζει σε τέτοιες περιπτώσεις ο νόμος.

Μετά από αυτές τις εντυπωσιακές καταγγελίες, η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, σε συνεδρίαση την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 αποφάσισε να προτείνει στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας να απέχουν για 15 μέρες από την έκδοση διαταγών της εταιρίας, ενώ προανήγγειλε πως θα ενημερώσει την Τράπεζα της Ελλάδος και τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Η αποχή από τις εντολές της εταιρίας αναμένεται να ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου.

Μπορείτε να δείτε την απόφαση για την αποχή όπως την ανάρτησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ΕΔΩ. 

Και η καταγγελία των 87 δικηγόρων:

zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ !!
    ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΔΙΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ (ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΠΑΝΤΑ)
    <>

  2. Δυστυχώς γράφουν στα παλιά υποδήματα τους τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων και απαξιώνουν την ελληνική δικαιοσύνη μια και είναι υπό την καθοδήγηση ξένης εταιρείας.. δυστυχώς έχω πέσει θύμα αυτής της εταιρείας φίλοι μου …και νιώθω σαν να μην ζω σε κράτος δικαίου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ