Αυτές οι τροφές έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό

αυτές-οι-τροφές-έχουν-περισσότερη-πρω-1705023

Η πρωτεΐνη αποτελεί ένα βασικό μακροθρεπτικό συστατικό με πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η ενδυνάμωση των μυών και η διατήρηση της υγείας των μαλλιών και των νυχιών. Επιπλέον, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη δημιουργούν κορεσμό, καθώς χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την πέψη τους, χωρίς να αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα.

Η πιο γνωστή πηγή πρωτεΐνης είναι τα αυγά, καθώς περιέχουν ελάχιστες θερμίδες και μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη – 6 γραμμάρια ανά αυγό. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες τροφές με περισσότερη ή ίδια περιεκτικότητα πρωτεΐνης με το αυγό, εξαιρώντας φυσικά τα ψάρια και όλα τα είδη κρέατος που γνωρίζεις ήδη ότι είναι από τις πιο δημοφιλείς τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Είτε, λοιπόν, ασκείσαι και έχεις βαρεθεί να τρως συνέχεια αυγά είτε έχεις κάποιο συγκεκριμένο στόχο διατροφής, υπάρχουν τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες που μπορούν να σε υποστηρίξουν και να προσθέσουν ποικιλία στη διατροφή σου. Στη συνέχεια θα μάθεις μερικές από αυτές.

Τροφές με περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό

Αρχικά, ένα τρόφιμο που περιέχει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μία κούπα είναι η κινόα. Αυτό το δημητριακό ξεχωρίζει γιατί η πρωτεΐνη που περιέχει είναι φυτική και παράλληλα διαθέτει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό και επιπλέον 5 γραμμάρια φυτικών ινών.

Ακόμη, τα αμύγδαλα είναι μία εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης με 7 γραμμάρια ανά 1/4 της κούπας.

Δύο φορές μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης από ότι τα αυγά, έχουν τα ρεβίθια, καθώς μόλις 100 γραμμάρια ρεβιθιών μάς χαρίζουν 14 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ και αυτά διαθέτουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό.

Επιπλέον, μία κούπα γιαούρτι περιέχει 23 γραμμάρια πρωτεΐνης. Το γιαούρτι είναι ένα τρόφιμο – multitasker που μπορείς να το ενσωματώσεις είτε στο πρωινό σου με φρούτα, μέλι, ξηρούς καρπούς κ.ά. είτε στο μεσημεριανό σου γεύμα ως συνοδευτικό.

Μία ακόμα καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης είναι και οι κολοκυθόσποροι, καθώς 1/4 της κούπας προσφέρει 9 γραμμάρια, ενώ ταυτόχρονα περιέχουν ψευδάργυρο και μαγνήσιο, τα οποία συμβάλλουν τόσο στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού όσο και στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς.

Κι αν αγαπάς τα γαλακτοκομικά ροφήματα, μάθε πως το κεφίρ περιέχει 10 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μία κούπα, ενώ έχει και αρκετά προβιοτικά που είναι ωφέλιμα για τον οργανισμό. Μπορείς να το καταναλώσεις σκέτο, να το προσθέσεις σε smoothies και σε πολλές συνταγές τόσο αλμυρές όσο και γλυκές.

Τέλος, φασόλια σόγιας (edamame), έχουν υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης, καθώς μισή κούπα προσδίδει στον οργανισμό 9 γραμμάρια.

loveyourself.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook